Танки Abrams передали Україні без броні / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи дійсно на переданих Україні західних танках (Leopard, Abrams, Challenger) відсутня активна броня.

"Вони (партнери України - УНІАН) нам поставили їх (танки) без цієї активної броні. Але на сьогоднішній день наші підприємства допрацьовують ці танки, ми встановлюємо на них свої комплекти активного захисту. Отже, це не проблема. Просто прийнято рішення було поставити нам ось у такому виконанні, без активного захисту", - зазначив він.

За словами експерта, США навіть зняли броню зі збідненого урану з танків Abrams, які передавала Україні Німеччина.

Відео дня

"На перших етапах вона поставляла нам танки в неповній комплектації і по електронній начинці, яку може нести на собі припустимо Leopard 2 версії А6 або версії А4... Це пов'язано з особливостями країн-постачальників", - пояснив Жданов.

Україна цю проблему вирішує, запевнив він:

"Є вже фото, на яких танки Challenger, Leopard з комплектами активного захисту, встановленими нашими оборонними підприємствами. Отже, ми нарощуємо їхню живучість на полі бою".

Танки Abrams в Україні - названо уразливість

Як писав УНІАН з посиланням на Forbes, американські танки Abrams M1, передані Україні, погано справляються з брудом.

Фільтри на впуску двигуна вимагають постійного очищення (мінімум двічі на день), щоб в потужний, але крихкий двигун не потрапляли бруд і сміття. Якщо не приділяти чищенню увагу протягом 12 годин, - це може привести до необхідності поміняти не тільки двигун, але і трансмісію, відправивши танк на тривалий ремонт.

Вас також можуть зацікавити новини: