"Лінія Суровікіна" під загрозою: експерт пояснив, де окупантам надавали по зубах / фото t.me/landforcesofukraine

Українські сили на двох ділянках наблизилися до оборонної лінії росіян, відомої як "лінія Суровікіна" або "лінія Фаберже" (другу назву вона отримала через високу вартість і розкрадання коштів під час її спорудження), зазначив в ефірі FREEДОМ військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов. 

Експерт наголосив, що попри критику контрнаступу Збройних сил України, яка останні тижні звучить в західних ЗМІ, українські сили мають постійне стійке просування вперед.

"Незважаючи на всі заяви про уповільнений темп українського контрнаступу, події розвиваються більш ніж динамічно. На двох ділянках фронту ми вийшли до так званої "лінії Суровікіна". Йдеться про Времівський виступ. Завдяки героїчним зусиллям Збройних сил України ми захопили один з ключових пунктів російської оборони – Старомайорське – і фактично заблокували Урожайне. Другий напрямок – так званий Оріхівський, де фланговим охопленням ми вийшли фактично в тили російського угруповання, охопивши населений пункт Роботине", - зазначив Снєгирьов. 

Відео дня

Він нагадав, ця глибоко ешелонована система оборони з широкими мінними полями і протитанковими ровами була покликана прикрити територію окупованого Криму і узбережжя Азовського моря.

"По Старомайорському слід зазначити, що на даний момент Збройні Сили України фактично заблокували Урожайне з трьох сторін. ... Наступний рубіж оборони РФ, який штурмуватимуть наші захисники, проходитиме по лінії Времівка, Старомлинівка, Октябрьське. Це так звана друга лінія оборони. Після цієї лінії йде вже безпосередньо "лінія Суровікіна".  Тобто ми можемо стверджувати, що Збройні Сили України прорвали оборонні укріплення окупантів на двох напрямках і, відповідно, наблизилися до основної лінії оборони", – додає він.

Лінія Суровікіна - останні оцінки 

Наприкінці листопада стало відомо, що на Лівобережжі Дніпра, куди армія російських окупантів відступила після звільнення Херсона, почала з'являтися так звана "лінії Суровікіна". Велика серія траншей, мінних полів, колючого дроту, танкових пасток і вогневих позицій, призначених для уповільнення будь – якої української атаки, з'явилася в глибокому тилу-на відстані 60 км від лінії фронту. Повідомлялося, що вона покликана допомогти росіянам зберегти контроль над окупованою частиною Херсонської області та Кримом.

Професор Марк Галеотті зазнавач, що "лінія Суровікіна" може проіснувати довше, ніж сам російський генерал Сергій Суровікін, затриманий після заколоту ватажка російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко зазначав, що ініціатива за ЗСУ по всій лінії фронту, і на південному напрямку розсипається так звана "лінія Суровікіна".

Вас також можуть зацікавити новини: