Експерт розкрив, що думають в армії про військову потребу в мобілізації жінок / ua.depositphotos.com

Президент Зеленський чітко сказав на своїй прес-конференції 19 грудня, що попри підготовку пропозицій щодо мобілізації в Україні, він не підпише закон, якщо там серед його пунктів йтиметься про жінок.

"Жінок - ні, не підпишу", - окреслив гарант. Але що кажуть в українській армії про таку перспективу? Думкою своїх знайомих про те, чи є в цьому нагальна військова потреба, поділився ветеран АТО Євген Дикий. 

"Я від жодної людини у формі в житті не чув про те, що потрібно мобілізувати жінок. Військової потреби в цьому немає", - наводить слова Дикого "Фокус". 

Відео дня

Він акцентував, що варіант такого поповнення армії - особиста заява нардепа зі "Слуг народу" Мар'яни Безуглої. Однак ні фракція, ні парламентський комітет Ради цим не займаються. Тобто, ніякого документа з такою пропозицією навіть не існує. 

Більше того, Дикий впевнений: "мобілізація жінок" - це не допомога, а моральний удар по наших захисниках. Чоловіки воюють за свою країну, суспільство, за безпеку своєї сім'ї. Військовий облік для жінок, заборона їм виїжджати з країни - спокійно ЗСУ не додадуть. 

"Це б сильно вдарило по моральному духу захисників, які воюють, щоб бути спокійними за свої сім'ї", - сказав Дикий.

У Сухопутних військах розповіли, що думають про жінок в армії

В одному з інтерв'ю українським ЗМІ думкою щодо потреби в "мобілізації жінок" поділився начальник служби зі зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Він вказав, що в армії є багато професій для жінок, проте силою туди забирати нікого не будуть. Всі критичні для фронту професіонали - жінки, наприклад, медики, вже є військовозобов'язаними.

Вас також можуть зацікавити новини: