Росіяни розуміють, що є загроза знищенню їхніх літаків / фото Міноборони Російської Федерації

На думку військового оглядача Олександра Коваленка, на тлі масового знищення російської авіації, Москва потрапила до патової ситуації.

Росіяни завели себе в залежність від керованих авіабомб (КАБів), адже без них вони не можуть воювати, а з ними – кількість знищеної авіації тільки зростає. 

"Росіяни зараз знаходяться в патовій ситуації. Тому що для них КАБи є основним елементом по вскриванню наших укріпрайонів та лінії оборони. Саме за рахунок КАБів вони можуть прискорювати процес наступу для своїх сухопутних військ. І без КАБів вони не зможуть наступати. А в деяких випадках вони навіть не зможуть утримувати ті позиції, які захопили, тобто навіть оборонятися нормально", – сказав в ефірі телемарафону Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" 

Відео дня

Він також додав, що через це Росія не може не використовувати свої літаки для запусків КАБів по українських позиціях навіть не зважаючи на втрати. 

"Вони розуміють, що є загроза знищенню їхніх літаків. Вони знають, що втрачають зараз літаки швидше, аніж їх виробляють на рік. Але відмовитися від їх використання вони не можуть. Вони самі себе завели в таку пастку залежності від КАБів", – пояснив експерт.

Він також відмовився підтверджувати інформацію щодо того, що для збиття літаків Україна використовує західні системи ППО. 

"На сьогодні я не чув жодного офіційного підтвердження щодо того, що ми використовуємо ту чи іншу систему для збиття російської авіації. Зараз є багато версій стосовно того, який саме комплекс був використаний (для збиття літака, – УНІАН). Є навіть фантастичні версії, одна з яких, що в нас нібито вже є навіть літаки F-16 і вони залітають майже до Краснодарського краю. Але це лише версії. Я скажу так, найкраще, мабуть, і не знати, що саме ми використовуємо для знищення ворожої авіації", – заявив Коваленко.

Масове збиття російської авіації: що відомо

29 лютого стало відомо, що Сили оборони збили один ворожий двомісний винищувач-бомбардувальник Су-34 на Східному напрямку. За два дні до того - 27 лютого - українські захисники збили два російські Су-34.

Загалом, протягом останніх двох тижнів РФ втратила 11 своїх літаків. Найдорожчим із них є літак дальньої радіолокаційної розвідки А-50У. 

За словами спікера Повітряних сил України Юрія Ігната, настільки успішна робота українських сил ППО полягає в тому, що російським пілотам доводиться ризикувати при завданні ударів керованими авіаційними бомбами та підлітати ближче.

Вас також можуть зацікавити новини: