Оглядач пояснив, чи є ймовірність провокацій на кордоні з Білоруссю / фото REUTERS

Майор запасу і ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман не виключає, що російські окупанти можуть вдатися до різних провокацій, в тому числі на кордоні з Білоруссю. За його словами, очікувати можна чого завгодно.

"Вони можуть підірвати якусь будівлю в прикордонних областях, можуть застосувати якусь хімічну зброю, яку використовували в Сирії, можуть створити безлад і проявити жорстокість по відношенню до мирного населення для того, щоб викликати ненависть у білорусів до українців. Не минуло й 70 років, як вони робили це саме в Західній Україні і звинувачували наших захисників. Очікувати можна чого завгодно", - розповів військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в інтерв'ю ТСН.

При цьому він вказав, що сценарій росіян може бути поганим.

Відео дня

"Настільки, що навіть у нас це викличе жах. Єдине, що наші дрони або БПЛА можуть знімати ці злочини, щоб було підтвердження, що це робимо не ми", - зазначив експерт.

За його словами, деякі уряди можуть підхопити провокації РФ і роздувати це все, щоб призупинити постачання зброї Україні і скорочення рівня підтримки.

Ситуація на кордоні України та Білорусі - що відомо

Оборонну смугу вздовж кордону збільшать до 2 кілометрів.

При цьому білоруські прикордонники скаржаться, що українські колеги тиснуть на них психологічно-вивішували національний Білоруський біло-червоно-білий прапор, включали гімн України, показували загрозливі і непрелічние жести

Крім того, українські прикордонники встановили в лісі манекен в російській формі і назвали його Валерою. З білоруської сторони встановили білборди з різними закликами і кадрами Другої світової війни.

Вас також можуть зацікавити новини: