Олександр Коваленко висловився про мобілізацію в Україні / колаж УНІАН

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко спрогнозував, що мобілізація в Україні буде посилена, але, на жаль, зараз у нашій державі є певна кількість чоловіків, які непридатні для служби, оскільки вони "латентні сепаратисти".

У лавах захисників України потрібні патріотично налаштовані й вмотивовані громадяни, а люди з вулиці можуть виявитися, наприклад, агентами спецслужб супротивника, розповів експерт у коментарі ТСН.ua. "В будь-якому разі будуть прийняті відповідні рішення щодо посилення мобілізації", - поділився думкою співбесідник.

Коваленко додав, що РФ має набагато більший мобілізаційний ресурс, а Україна, дотримуючись кількох умов, може зробити так, щоб кількісна перевага загарбників не була критичною.

Відео дня

"...Наша задача, окрім мобілізації, покращувати систему управління ресурсами, технічне забезпечення. Комплексно це зможе створити паритет навіть за умови, якщо у росіян буде кількісна перевага...", - підкреслив оглядач.

Важливі новини України про мобілізацію - зараз це варто знати

Мобілізація оголошена після того, як РФ здійснила на нашу землю повномасштабне вторгнення. На початку листопада у The Economist було опубліковано статтю головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в якій йшлося, що треба розширити категорії громадян, які можуть бути мобілізовані.

Пізніше начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо зазначив, що зараз в українській державі військовозобов’язаними є чоловіки у віці від 18 до 60 років, які придатні за станом здоров’я проходити військову службу й не мають причин для отримання відстрочки.

Вас також можуть зацікавити новини: