Нардеп пояснив, чому молоді люди до 25 років в нашій державі звільнені від участі у бойових діях на передовій / фото УНІАН

Повномасштабна війна в Україні триває, і середній вік наших воїнів становить 43-45 років.

Таку інформацію Bloomberg дізнався від високопоставленого військового чиновника, який говорив на умовах анонімності. Нардеп Сергій Рахманін пояснив, чому в Україні чоловіки у віці від 18 до 25 звільнені від участі у бойових діях на передовій.

За його словами, це "вмотивовано вірою в те, що вони стануть ключем до відновлення України в майбутньому". "Ми не знаємо, як довго триватиме війна, які ресурси нам знадобляться і як довго", - пояснив він агентству.

Відео дня

За словами солдатів, опитаних Bloomberg, попри зниження призовного віку в Україні з 27 до 25 років, "проблема з кадрами залишається".

У центрі уваги мобілізація 2024 - сьогодні це варте уваги

Нагадаємо, Володимир Зеленський на початку квітня підписав проект закону, яким передбачалося зниження призовного віку в Україні до 25 років.

У середині травня військовослужбовець і нардеп Роман Костенко говорив, що у старші бійці поступаються молоді в адаптивності до нових умов, швидкості реакції та здатності опановувати нову зброю й технології. 

Командир роти "Гонор" батальйону "Вовки Да Вінчі" Олександр Ябчанка зазначав, що молоді військові завдяки швидкості реакції і хорошій пам'яті значно краще розбираються із сучасною технологічною зброєю, ніж "діди". Однак, за його словами, для бійця 40-50 років - це цілком працездатний вік.

Вас також можуть зацікавити новини: