Ворожі війська з території РФ обстріляли зі ствольної артилерії села / фото Чернігівська обласна прокуратура

На Чернігівщині внаслідок обстрілів прикордонних територій російськими військами загинула 25-річна дівчина. Про це повідомили в Чернігівській обласній прокуратурі.

Згідно з інформацією, сьогодні вдень ворожі війська з території РФ обстріляли зі ствольної артилерії села Галаганівка та Леонівка Семенівської ОТГ Новгород-Сіверського району.

У результаті атаки на житловий будинок у селі Галаганівка місцева 25-річна жителька отримала тілесні ушкодження, від яких померла в лікарні. Також поранення спричинено двом чоловікам, яких госпіталізовано.

Відео дня

У селі Леонівка внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житлові будинки та сільськогосподарську техніку, без потерпілих.

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції ГУНП в Чернігівській області та прокурори зафіксували наслідки збройної агресії РФ.

​Ворожі війська з території РФ обстріляли зі ствольної артилерії села / фото

За інформацією Оперативного командування "Північ", обстріли Чернігівської області тривають:

З 10:40 до 11:00 зафіксовано 2 приходи, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Грем’ячка.

З 11:00 до 11:15 зафіксовано 4 приходи, ймовірно з міномету 120 мм, по н.п. Галаганівка. В результаті обстрілу поранено 3-х місцевих жителів. Від осколкових поранень голови дівчина померла в лікарні.

Станом на 17:00 російські війська ще двічі обстріляли прикордоння Чернігівської області з мінометів та ствольної артилерії.

З 12:15 до 14:00 зафіксовано 8 приходів, ймовірно зі ствольної артилерії, в район н.п. Грем'яч.

З 13:00 до 13:50 зафіксовано 14 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в район н.п. Леонівка. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Війна в Україні - обстріли РФ

На місці завданого росіянами авіаудару у місті Вовчанськ на Харківщині рятувальники дістали з-під завалів тіла чоловіка та жінки.

Через російські обстріли у Запорізькій області загинуло двоє людей, ще одна - зазнала поранень.