РФ притягла на фронт радянські "Піони" / фото : kollektsiya.ru

Росія через дефіцит сучасного озброєння кинула на поле бою десятки "Піонів", знятих зі зберігання. Зазвичай їх використовують для запуску ядерних боєприпасів.

Про це розповів "Апострофу" військовий експерт Юрій Федоров.

За його словами, це найбільше радянське самохідне артилерійське знаряддя для стрільби ядерними артилерійськими снарядами. "Піони" є далекобійною зброєю, але з невисокою точністю, додає експерт.

Відео дня

"Вони досить далекобійні, десь 50 км, але менш далекобійні, ніж, скажімо, HIMARS. А точність у них набагато менше, в порівнянні з HIMARS, тому як готували їх для ядерної війни, а Тточність удару ядерним боєприпасом неважлива. [...] Коли мова йде про звичайну вибухівку, точність важлива. Але у них точність маленька", - говорить Федоров.

Внаслідок успішної роботи HIMARS ворог вже відчуває проблеми з боєприпасами.

"Гармати самі по собі, без снарядів безглузді. Що "Піон", що який-небудь "Смерч" або що-небудь в цьому дусі. Для нього потрібні снаряди, а боєприпаси потрібно тримати складованими на відносно невеликій відстані, щоб можна було автомашинами підвозити їх досить часто до місця бою", - зазначив Федоров, додавши, що тепер ворог буде випускати по позиціях ЗСУ менше снарядів.

Раніше військовий експерт Олег Жданов розповів, скільки танків залишилося у Росії на полі бою.