ЗСУ стримують наступи ворога / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Лимано-Куп'янському напрямку тривають важкі бої та артилерійські дуелі між ЗСУ та російськими окупантами. Однак значного загострення на цій ділянці фронту поки немає. 

Як повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, окупанти кидають у бій регулярні війська та найманців.

"Противник там скупчує доволі потужне угруповування з Повітряно-десантних підрозділів, піхотних підрозділів. Також це як такі головні ударні підрозділи, а також як підсилення - це бойовий армійський резерв, територіальні війська, деякі ПВК невеликі типу "Ветерани" або штурмові роти "Шторм-Z", набрані з криміналу", - розповів речник.

Відео дня

За його словами, Лимано-Куп'янський напрямок залишається лідером за артилерійськими ударами. Тільки за минулу добу окупанти 665 разів обстріляли позиції Сил оборони. При цьому ворог тричі намагався штурмувати: двічі біля Новоселівського, один раз біля Білогорівки. Штурми були відбиті.

"Там відбуваються бої. Ситуація контрольована. Ворог неодноразово намагався прорвати наші позиції, всі ці спроби виявилися невдалими", - додав Череватий.

Наразі командування українських Сил оборони контролює ситуацію у Луганській області, а спроби окупантів просунутися відбиваються.

Війна в Україні - поточна ситуація на фронті

Як раніше повідомляв УНІАН, ЗСУ продовжували наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках й мали частковий успіх у наступі у напрямку Бердянська

На Бахмутському напрямку вони змогли просунутися вперед.

Протягом минулої доби російські загарбники зосереджували більшість своїх сил на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту тривають важкі бої. 

Українська авіація за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 4 - по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: