Окупанти наступають зі сходу, півдня і північного сходу / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Російські окупанти увійшли в Новомихайлівку в Донецькій області, і змогли зайняти частину села.

Як повідомляє експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, російські війська наступають зі сходу, півдня і північного сходу.

"Ситуація в Новомихайлівці стає критичною для української армії. Російські окупанти наступають на північному і південному флангах, а також в центрі невеликого села. Зараз вони контролюють 10-15% його території", - пише Рьопке.

Відео дня

Новомихайлівка знаходиться на південь від міста Мар'їнка, яке російські війська повністю зруйнували в ході багатомісячного штурму.

Російські війська зайняли частину Новомихайлівки / фото Bild

Ситуація на Мар'їнському напрямку - що відомо

За останню добу на Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. У цій місцевості окупанти 31 раз намагалися поліпшити тактичне положення

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що ситуація в районі Мар'їнки складніша і гірша, ніж під Бахмутом.

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ  "Таврія" Олександр Тарнавський розповів, що окупаційні війська практично стерли з землі Мар'їнку. Місцями навіть фундаменту на деяких ділянках немає.

Вас також можуть зацікавити новини: