Експерт наголосив, що дуже важливо такі удари маштабувати / колаж УНІАН, скриншоты

Поки що немає підстав говорити, що населення в Росії починає відчувати якийсь справжній системний комплексний вогневий вплив. Про це сказав військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону.

"Якби закипіло так як свого часу закипіло в Другій світовій війні, коли американці з британцями висипали за два роки півтора мільйони тонн бомб, здійснили більше ніж 800 тисяч літаковильотів бомбардувальної авіації і тоді дійсно населення Німеччини посправжньому щось відчуло. Ми усвідомлюємо, що до таких масштабів у РФ ще дуже далеко. Але сам факт того, що ми зуміли і даємо таку дуже правильну несиметричну відповідь на їх системні ракетні і авіаційні удари - це колосальний крок уперед", - зазначив Черник.

При цьому наголосив, що дуже важливо такі удари маштабувати. За його словами, дуже треба якнайчастішої робити "бавовну" по російському воєнно-промисловому комплексу.

Відео дня

"А якщо наші союзники висловлюють думку, щоб ми не били по нафтопереробній галузі, то це означає, що ми правильно намацали больову точку", - наголосив.

Черник зазначив, що "силову дипломатію" ніхто не скасовував навіть між союзника. Він нагадав операцію "Катапульта" в 1940 році – морський бій між британцями і французами. За його словами, операція була проведена після капітуляції Франції, оскільки британці абсолютно справедливо боялися, що французький флот перейде під контроль Німеччини.

"Тоді загинули 1200 французів. Отака історична паралель", - додав він.

Атаки на російькі НПЗ - деталі

США відхрещуються від атак на російську нафтопереробну галузь. Речник Пентагону Пат Райдер наголосив, що США не надають Україні жодної допомоги в організації ударів по території РФ, по російських нафтопереробних заводах.

Він сказав, що допомога призначена для того, щоб Україна захистила і повернула  свою суверенну територію.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що вибухи на російських нафтобазах серйозно впливають на забезпечення паливно-мастильними матеріалами окупаційних військ, які перебувають на території України. Також це дає додатковий час і можливості для наших Сил оборони, допомагає врятувати життя  цивільних українців.

Вас також можуть зацікавити новини: