Коваленко оцінив ситуацію на Харківщині / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська вже кілька днів наступають у Харківській області. Зараз ворог використовує групу військ "Захід", розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

В ефірі "24 каналу" він зауважив, що росіяни просунулися на території Харківської області приблизно до 10 кілометрів. За його словами, під час перших спроб наступати ворог використав 2 полки в напрямку Липців та Вовчанська. 

"Якщо порівняти результат з базовим функціоналом полку в наступі за добу та за тиждень, це приблизно в сім разів гірший показник просування", – додав Коваленко. 

Відео дня

При цьому він зазначив, що ворог також може використовувати ресурс груп військ "Захід" та "Центр", які дислокуються на Луганщині та беруть участь у боях на Лимано-Куп'янському напрямку. 

"Якщо вони не матимуть достатньої підтримки в особовому складі та в техніці, то вони не зможуть, наприклад, продовжувати штурмові дії в Вовчанську або розпочати штурмові дії в міських умовах населеного пункту Липці", – констатував Коваленко. 

Наступ на Харківщині: останні новини

Українські військові завдали потужного авіаудару по будівлі центральної лікарні у Вовчанську, що на Харківщині. Її зайняли російські окупаційні війська. 

Військовий та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко вважає, що бої за це місто триватимуть і далі, оскільки ворог розраховував захопити його як один з плацдармів. За його словами, росіяни намагалися обійти Вовчанськ із флангів, проте бої на тому напрямку точаться вже пʼятий день. 

Вас також можуть зацікавити новини: