Павло Лакійчук поділився цікавою інформацією щодо наступу РФ на Харківщині / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває війна в Україні, і головними цілями наступу росіян на Харківщині є відтягування українських сил з інших напрямків, а також потужна інформаційна хвиля, що спричиняє паніку у суспільстві.

Про це розповів керівник безпекових програм центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук в інтерв’ю каналу "Ми - Україна". "Не можна розглядати Харківський напрямок окремо від всієї ситуації на фронті і треба розуміти, що в медіа і в суспільстві подіями на Харківщині ми перебиваємо інформаційну хвилю зі сходу. Зараз дуже мало стали говорити про те, що відбувається на Покровському напрямку, на Авдіївському… Зараз, якщо противник прорве оборону, є загроза агломерації Дружківка-Костянтинівка і далі на Покровськ, а потім на Дніпропетровщину", - сказав експерт.

За словами Лакійчука, на сході наразі тривають важкі бої, і в умовах обмежених ресурсів українських військ росіяни стягують з півдня, дещо послаблюючи тиск на Роботине, дивізії для розтягування і прориву нашої оборони.

Відео дня

"У нас дійсно обмежені резерви, а для того, щоб послабити основний напрямок удару, треба створити напруженість на іншій ділянці. Вони, меншими силами вторгаючись на Харківщину, змушують нас перекидати вкрай важливі резерви з Донецького напрямку", - сказав експерт.

Лакійчук зазначив, що, крім цього, дії ворога на Харківщині супроводжуються потужною інформаційною хвилею. "Навіть незалежно від того, чи достатньо сил захопити Харків, розповсюджується потужна інформаційна хвиля, що ось-ось вони візьмуть Харків для того, щоб створити паніку в тому ж Харкові", - наголосив він.

У центрі уваги наступ на Харків 2024 - сьогодні про це варто знати

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу га Харківському напрямку відбулося дві спроби ворога прорвати оборону наших військ на напрямках Глибоке-Липці, Бугруватка-Стариця, при цьому ситуація контролюється Силами оборони. В районі міста Вовчанськ українські підрозділи посилюють оборону з метою покращення тактичного положення.

16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Силам оборони вдалося "додати впевненості" в районі Вовчанська Харківської області, при цьому російські обстріли не припиняються, загрози все ще є.

Вас також можуть зацікавити новини: