Росіяни готуються до наступу / фото ua.depositphotos.com

Бої за Бахмут тривають, але російські окупанти збираються знову наступати на Вугледар Донецької області.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), відзначаючи, що, ймовірно, російські війська зосередилися на північному заході від Бахмута, щоб створити умови для майбутнього наступу. Проте, незрозуміло, чи зможуть "вагнерівці" після "оперативної паузи" зберегти перевагу в наступі.

На думку експертів, росіяни можуть готуватися до повторного наступу на Вугледар, проте практичних результатів таке рішення може не дати, а проблеми з особовим складом і боєприпасами буде стримувати їхнє просування.

Відео дня

Бої за Бахмут - новини

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, російські війська наступають на п'яти напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, також Росіяни не залишають спроб оточити місто Бахмут.

Військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що в Бахмуті російські окупанти здійснюють фронтальні атаки і фактично вийшли на рівень річки Бахмутка. На його думку, єдине правильне рішення - відведення ЗСУ за Бахмутку.

За добу на Бахмутському напрямку фронту російські загарбники завдали 128 артилерійських ударів, відбулося 41 бойове зіткнення, повідомив речник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий.