Українським воїнам потрібно відступити за Бахмутку, вважає експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У місті Бахмут Донецької області російські окупанти здійснюють фронтальні атаки на Збройні сили України і фактично вийшли на рівень річки Бахмутка.

Єдине правильне рішення - відведення ЗСУ за Бахмутку, розповів військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі "FreeДом". За його словами, у разі відведення українських захисників ця річка фактично стане новою лінією оборони.

"...є так звані фронтальні атаки безпосередньо у самому місті Бахмут. Ворог фактично вийшов на рівень річки Бахмутка. Слід говорити про те, що відведення Збройних сил України за річку - це єдине правильне рішення", - заявив експерт.

Снєгирьов додав, що біля Бахмута вороги атакують наших воїнів одночасно з трьох сторін і намагаються просунути українські війська в районі населених пунктів Берхівка - Ягідне у напрямку села Хромове. "Дане просування необхідне ворогові для безпосереднього контролю траси Бахмут - Часів Яр. Там є певні тактичні успіхи супротивника...", - поділився він.

Бої за Бахмут - сьогодні це варто знати

За Бахмут вже не один місяць точаться запеклі бої, місто стало справжньою фортецею українських воїнів. За відомостями західних ЗМІ, у боях за місто Росія вже втратила до 30 тисяч своїх посіпак.

8 березня речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що "вагнерівці", з якими за Бахмут борються наші захисники, були серйозно посилені.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив, що вороги можуть захопити Бахмут найближчим часом. Пізніше Череватий сказав, що така заява може свідчити про недостатнє розуміння ситуації

Вас також можуть зацікавити новини: