Експерт розповів, навіщо РФ залізниця з Ростова-на-Дону до Криму / фото Telegram-канал Петра Андрющенка

Російські окупанти почали будувати залізницю з РФ у поки ще підконтрольний їм Крим, оскільки їхня логістика зав'язана на залізничний транспорт.

Залізниця має набагато більшу пропускну здатність, ніж автодороги і морські шляхи, тому супротивники зацікавлені якомога швидше побудувати цю ділянку залізниці, розповів керівник програм безпеки Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук у коментарі "Фокусу".

"Недостатньо у них (росіян, - Ред.) транспортних військ. На рівні бригади, батальйону є певні транспортні групи, які забезпечують підвезення всього необхідного від залізничних станцій на коротку дистанцію", - заявив експерт. Співрозмовник підкреслив, що здалеку противники все доставляють залізницею.

Відео дня

"Ще до 2014 року, коли Крим не був окупований, велися розмови про так зване "азовське кільце". На зустрічах з чорноморського економічного співробітництва Україна говорила про "чорноморське кільце", а Росія просувала свою ідею - побудувати залізницю навколо Азовського моря, як і "міст дружби" через Керченську протоку", - заявив Лакійчук.

На його думку, так РФ намагалася "прив'язати" до своєї території наш Крим.

Війна в Україні сьогодні триває - ось що потрібно знати

6 листопада посіпаки РФ повідомили, що росіяни почали будувати залізницю з Ростова-на-Дону через захоплені міста Маріуполь і Бердянськ до Криму.

Раніше радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко написав, що супротивники створюють пряме залізничне сполучення з Маріуполем і Донецьком. Також він повідомляв, що окупанти прокладають нову автодорогу з Ростова до Маріуполя.

Вас також можуть зацікавити новини: