Іван Ступак розповів, які цілі можуть стати пріоритетними для дронових атак РФ / фото t.me/ssternenko

Масована атака дронами на Київ могла бути своєрідним "промацуванням" на слабкість. Таку думку висловив військовий експерт, екс-співробітник СБУ Іван Ступак. 

Як він зазначив в ефірі "24 каналу", росіяни будуть зосереджувати атаки на регіонах, де менше протиповітряної оборони та більше цілей, які представляють для них інтерес. 

За його словами, подібні атаки дронами-камікадзе у Київській області періодично траплятимуться. Зокрема, в столиці є багато обʼєктів, які є для ворога "спокусливими" – зокрема, так звані "центри ухвалення рішень". Він додав, що росіяни розраховують на падіння духу українців. Ворог вважає, що це призведе до того, що люди благатимуть владу сісти за стіл перемовин із агресором.

Відео дня

Ступак зауважив, що хоча росіяни і не полишать спроб атакувати Київ, ворог буде концентрувати зусилля на інших регіонах, де знатиме про скупчення зброї. Йдеться зокрема про західні танки, місця виготовлення та транспортування засобів радіоелектронної боротьби, а також розташування  систем HIMARS.

Атаки дронами по Україні

В ніч на 25 листопада окупанти вчергове атакували Україну дронами-камікадзе, запустивши рекордну їх кількість. Під основний удар потрапив Київ – тривога у столиці тривала 6 годин, працювала ППО. 

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що всього ворог випустив 75 дронів. 71 безпілотник вдалося збити – більшість на Київщині. ППО працювала у щонайменше шести областях країни.

Речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що такої кількості "шахедів" за одну атаку ще не було. Він зауважив, що біля 40% дронів було збито мобільними групами.

Вас також можуть зацікавити новини: