ЗСУ про прогноз НАТО щодо 'падіння Бахмута': Вони не до кінця розуміють ситуацію

 Заяви НАТО про те, що окупанти можуть найближчими днями захопити Бахмут Донецької області, свідчать про недостатнєє розуміння ситуації. 

Як повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, в НАТО більш звикли до стабілізаційних та миротворчих місій. Саме тому їм важко об'єктивно оцінити реальну ситуацію в Бахмуті.  

"Я думаю, що їм до кінця важко збагнути логіку війни тут. Вони чисто прагматично із сухими розрахунками до цього підходять, іноді не розуміючи, що українці за рік у війні напрацювали набагато більшу стійкість, нестандартність дій, потужність тактичних рішень. Я думаю, що іншим потрібно це вивчати. Вони вже вивчають.  Думаю, що до таких заяв треба ставитися з повагою, але з розумінням того, що всієї ситуації вони до кінця не розуміють", - сказав Череватий. 

За його словами, гарним прикладом того, як в НАТО можуть помилитися із прогнозами, була ситуація у перші дні війни. Тоді в Альянсі вважали, що Київ може впасти за лічені години. 

Прогноз НАТО щодо Бахмута

Вчора, 8 березня, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російські окупанти у найближчі дні можуть захопити місто Бахмут Донецької області. За його словами, можливе захоплення Бахмута не обов’язково буде відображати настання переломного моменту у війні в Україні.

"Те, чого Росії бракує якісно, вони (росіяни - Ред.) намагаються компенсувати кількісно. Вони зазнали великих втрат. Але водночас ми не можемо виключити, що Бахмут врешті-решт може впасти в найближчі кілька днів", - підкреслив він.

Бої за фортецю-Бахмут точаться вже не один місяць. Західні ЗМІ дізналися, що, за словами чиновника НАТО, у боях за Бахмут РФ втратили щонайменше у пʼять разів більше військовослужбовців, аніж Україна

Вас також можуть зацікавити новини: