Яка ситуація у Харкові та області сьогодні? / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Російські окупанти не припиняють обстрілювати Харків й область. Для цього РФ задіює артилерію та авіацію. У місті та регіоні зруйновано багато житлових будинків.

УНІАН розповідає, що відбувається у Харкові та області сьогодні, 28 травня 2022 року:

16:00 У Харківській області внаслідок повномасштабного вторгнення Росії пошкоджені понад 120 пам’яток історії, монументального мистецтва, археології та архітектури.

Відео дня

15:37 Мер Слов'янська Вадим Лях закликав місцевих жителів швидше евакуюватися з міста.

15:19 Українця, який здавав ворогу позиції ЗСУ у Харкові, засудили до 15 років (фото).

Що відбувається у Харкові 28 травня: головні новини міста та області онлайн

14:40 Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська вже активно знищують окупантів за допомогою західної САУ CAESAR. Три бойові екіпажі зі складу окремої артилерійської бригади "Запорізька Січ" застосували установку проти росіян. Результат — два танки, дві БМД та вантажівка з боєкомплектом.

Що відбувається у Харкові 28 травня: головні новини міста та області онлайн

14:04 З 27 по 28 травня рятувальники здійснили 24 виїзди, вісім з яких – на гасіння пожеж, що сталися внаслідок обстрілу. Займання було у Київському районі Харкова, а також Харківському, Чугуївському, Богодухівському та Ізюмському районах області. Постраждали приватні будинки, господарські будівлі, гуртожиток тощо. Вночі 28 травня від обстрілу приватного сектору в Малій Данилівці сталися дві пожежі. На різні адреси горіли будинок на площі 200 кв. м. та господарська споруда на площі 60 кв. м. Піротехніки ліквідували 60 російських боєприпасів.

13:42 РФ вдарила по Україні "Іскандерами": у Харкові прогриміли потужні вибухи (відео).

13:14 Війна з РФ: Зеленський назвав план перемоги та повернення Криму й Донбасу.

12:50 Внаслідок нічного обстрілу Мерефи Харківської області знищено електропідстанцію, яка працювала на сонячних батареях.

Що відбувається у Харкові 28 травня: головні новини міста та області онлайн

11:53 В Харкові та області тривають роботи з відновлення критичної інфраструктури. Зокрема, продовжуються роботи з розмінування та відновлення гозогону на Північній Салтівці в обласному центрі.

11:15 Наступ на Слов'янськ триває: людей просять евакуюватися.

10:53 Коротко про ситуацію на Харківщині станом на 28 травня:

За минулу добу ворожих обстрілів з боку окупантів зазнав Київський район міста-героя Харків. Вночі було кілька влучань снарядів у Малій Данилівці, виникли пожежі у 2 будинках приватного сектору. За попередніми даними, постраждалих немає. По області за добу окупанти обстрілювали Харківський район, в смт. Слатине - 1 постраждалий, у м. Балаклія також 1 людина отримала поранення. На жаль, у Слатиному загинула 65-річна жінка. На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог намагається втримати зайняті позиції та не допустити подальшого просування українських військ.

10:32 Ракетна небезпека у Лозовій, повідомляє міська влада.

10:15 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 28.05 орієнтовно склали:

Що відбувається у Харкові 28 травня: головні новини міста та області онлайн

01:00 У ніч на суботу, 28 травня, у Харкові та області прогриміли потужні вибухи. У російських Telegram-каналах повідомили про запуск "чергової партії ракет" у харківському напрямку з ракетних комплексів "Іскандер", що базуються у Бєлгородській області.

Вас також можуть зацікавити новини: