Яка ситуація у Харкові зараз? / фото Олександр Кубраков

Розпочалася нова доба протистояння захисників Харкова та області російським окупантам.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та області сьогодні, 24 травня 2022:

21:40 У Харкові не підлягають відновленню близько півтисячі будинків, повідомив в ефірі національного марафону Терехов. За його словами, розбирати зруйновані будівлі будуть паралельно з будівництвом нових мікрорайонів, і ці роботи слід розпочинати негайно. "Люди мають якнайшвидше отримати якісне житло, побудоване за новими стандартами. Обов'язково з паркінгами, які в разі потреби будуть бомбосховищами, з новими енергозберігаючими технологіями, з автономним водопостачанням та котельними, з невеликим "плечем" доставки тепла та гарячої води. Також мікрорайони одразу будуватимуться зі школами, дитячими садками та мережею магазинів. Саме тому пріоритет ми віддаватимемо новій забудові і вже паралельно розбиратимемо зруйновані будинки" Також він додав, що енергозберігаючі технології впроваджуватимуть у всіх пошкоджених будинках, які підлягають відновленню.

Відео дня

21:12 Сьогодні рівно 3 місяці як Україна героїчно протистоїть повномасштабній агресії з боку російської федерації. Наші Збройні Сили відганяють ворога, а всі ми тримуємо міцний тил! Окупанти, хоч їх і відбили безпосередньо від Харкова, продовжують обстрілювати обласний центр та мирне населення області. Цієї ночі по м. Мерефа окупанти завдали удару трьома ракетами. Одна з них була збита силами ПВО. Внаслідок влучання ракет частково зруйнована адмінбудівля підстанції Південної залізниці. Жертв та постраждалих немає. Зранку окупанти обстріляли Дергачівську громаду. Внаслідок влучання снаряду спалахнув торговельний заклад. На жаль, 69-річна жінка загинула, ще 1 чоловік отримав поранення. У с. Савинці, Ізюмського району, внаслідок обстрілу росіян поранено 2 людей. Російські окупанти на Харківщині зосереджені на утриманні зайнятих позицій та готуються поновити наступ. Біля Ізюма сьогодні ворог провів розвідку боєм в районі населеного пункту Пасіка. Наші захисники завдали ворогу втрат і змусили відійти. В області тривають роботи з відновлення критичної інфраструктури, розбираються завали від ворожих обстрілів, населення забезпечуємо продуктами харчування. Зараз кожна громада отримує 20 тонн борошна та 10 тонн цукру. За три місяці повномасштабної війни ми довели, що здатні спільно долати будь-які труднощі, підтримувати один одного і об'єднуватися задля перемоги. Підтримуймо ЗСУ!

20:40 В Індустріальному районі Харкова затримали мародера, який вкрав монітор. Він зізнався правоохоронцям, що поцупив його на початку березня з адмінприміщення у торговельному центрі на бульварі Грицевця. Речові докази вилучено. Як повідомляють у пресслужбі облуправління Нацполіції, відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

20:14 Після ранкового прильоту на Дергачі згорів магазин

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

19:02 Наслідки удару орків по Мерефі у Харківській області. Одну із трьох ракет ППО змогла збити.

18:50 Оперативне зведення від Генштабу на 18.00.

▪️На Харківському та Слов'янському напрямках ворог здійснив артилерійський обстріл підрозділів Сил оборони в районі населеного пункту Циркуни. Також противник провів розвідку боєм у районі Пасеки, зазнав втрат і відійшов.

17:50 Електрики частково відремонтували світло у Кулиничах, Елітному та Бражниках. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються. За інформацією АТ "Харківобленерго", у с. Вільховку збирають у купу розбиту внаслідок бойових дій електропідстанцію.

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

16:52 В Ізюмі зосереджено близько 20 тисяч російських військових. Про це заявив в ефірі національного телемарафону депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник."Російські окупанти накопичили в Ізюмі одне з найбільших угруповань військових на території України – це більше ніж 25 БТГр. Разом із допоміжними військами це становить понад 20 тисяч озброєних ворогів, які постійно намагаються наступати у напрямку міста Слов'янська з метою оточити наші війська в зоні ООС. Але їм це не вдається. Наші ЗСУ, сили територіальної оборони Ізюму героїчно захищають Ізюмський напрямок, і вже більше місяця окупанти не можуть вийти навіть на адмінкордон між Харківською та Донецькою областю на Ізюмському напрямку", - зазначив Стрельник.

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

16:30 Ось такі "подарунки" нам залишив "російський світ" на Меморіалі та Лісопарку.

16:09 Російські орки заблокували в'їзд до Балаклії з гуманітарною допомогою – голова райадміністрації. 💬 "До 7 травня ми її доставляли, з тих пір ми не можемо доставити: не впускають і не випускають. У місті немає електроенергії, відповідно, відсутнє водопостачання та водовідведення, не дають виїхати ремонтним бригадам і полагодити лінії. Ситуація критична і нагадує Ізюм" , – сказав Степан Масельський.

15:20 У Харківському метрополітені зменшено інтервали руху поїздів. За дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова з 15:00 24 травня інтервали руху поїздів Холодногірсько-заводською лінією метрополітену становитимуть 10 хвилин. З 25 травня на лініях Харківського метрополітену буде встановлено такі інтервали: ▪️Холодногорсько-заводська лінія – до 10 хвилин;▪️Салтівська лінія – 15 хвилин;

15:06 Атракціон "Лодочки" у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького було зруйновано прямим попаданням ворожої ракети ще у квітні Вибухом вивалено великий шматок чаші басейну, роздерте водостійке покриття. Постраждали декорації, операторська кабіна та плитка.

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

13:50 Тривога майже по всій території України!

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

13:23 Повідомляють про вибухи у Дніпропетровській та Харківській областях. Чекаємо на офіційну інформацію.

13:05 У звільнених невеличких населених пунктах розпочали роботу мобільні пункти Укрпошти, в яких можна отримати пенсії.

12:29 Кількість загиблих цивільних на Харківщині з початку вторгнення РФ зросла до 707, з них 36 — діти. За добу до статистики внесли інформацію про смерть семи дітей: як пояснили у поліції, йдеться про випадки загибелі в тому числі у попередні місяці, які перевірили правоохоронці.

12:19 Повітряна тривога. Будь ласка, пройдіть в укриття!

11:42 У Харкові людям, які живуть на станції метро "Героїв праці", дозволили залишитися ще на кілька днів. Рух на станціях харківського метрополітену "Академіка Павлова", "Студентська" та "Героїв праці" планують відновити протягом наділу. На них ще перебувають близько 70 людей. Про це сьогодні повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

10:48 Минулої доби офіційно зареєстровано 8 випадків зараження коронавірусом у Харкові.

10:01 У Чкаловському на Харківщині внаслідок російського артобстрілу 20 травня загинув підліток, повідомляє Офіс генпрокурора.

09:19 Де у Харкові можна отримати гуманітарну допомогу — список пунктів 24 травня:

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

06:55 Російські сили навколо Ізюма мають намір спробувати відновити наступальні операції найближчими днями, повідомляє Інститут вивчення війни. Крім того, аналітики зазначають, що український контрнаступ на північний схід від Харкова продовжує загрожувати російським позиціям та змушує зміцнити оборонні позиції у районі Волчанська.

Що зараз відбувається у Харкові та області: головні новини 24 травня

Як повідомлялося, вранці 23 травня російські військові вдарили по Харкову в районі Павлового Поля.

Вас також можуть зацікавити новини: