Захисники України атакували численні скупчення противника на Херсонщині / фото REUTERS

За добу на півдні Збройними силами України знищено 19 російських окупантів та атаковано численні скупчення противника на Херсонщині.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у соціальній мережі Facebook. 

"Ракетно-артилерійськими підрозділами сил оборони в ході виконання вогневих завдань знищено 19 рашистів, гаубицю "Мста-Б", 3 самохідних гармати "Гіацинт-С" та склад боєприпасів, решта втрат уточнюється", - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

При цьому, російські окупанти, не маючи успіху в просуванні по суші, ударили парою гелікоптерів Ка-52 по українських позиціях. Водночас втрат з української сторони немає. 

"Своєю чергою наші Повітряні сили двома Су-25 атакували скупчення противника під Іванівкою на Херсонщині. Армійською авіацією нанесено ще два удари по скупченню противника в районі Солдатського та Давидова Броду", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, окупанти побоюються того опору, який наростає серед місцевого населення Херсонської області. 

"Місцеві мешканці продовжують чинити спротив. Щодня в обласному центрі з'являються прапори, мотиваційні написи і "посилання" для окупантів, поширюються листівки. Керівництво окупаційної влади пересувається з великою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах. Мають острах за своє життя. Тож в район Херсону підтягнули і до 4 самохідних гармат великої потужності типу "Піон"", - сказано у повідомленні. 

Як писав УНІАН, боючись контрнаступу ЗСУ російські окупанти перекидають додаткову техніку до Херсону. 

Вас також можуть зацікавити новини: