Яка ситуація в Києві зараз? / фото УНІАН, Олександр Синиця

Попри відносне затишшя в столиці, загроза ракетних ударів РФ все ще залишається високою в Києві та області.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Києві та області сьогодні, 11 травня:

21:29 Зі столичного метро приберуть усі вагони російського виробництва. У Міжнародній асоціації громадського транспорту обіцяють допомогти знайти заміну 726 вагонам, які у різні роки були виготовлені на російських заводах (загалом у київському метрополітені 821 вагон).

Відео дня

20:41 Наприкінці зміни столичні патрульні помітили, як на вулиці Здолбунівській через дорогу намагається переповзти черепаха. Інспектори зупинили проїжджаючі авто, забрали рептилію з проїжджої частини, напоїли водою і відвезли до найближчого водоймища.

20:13 Відновлюємо Київщину після російських загарбників. Повертаємо в населені пункти світло, воду, газ. Розміновуємо територіі. Будуємо нові мости. Перемога буде за нами, бо за нами правда. Повернемо Київщину до мирного життя.

19:42 8 травня на "Азовсталі" загинув чемпіон Києва з боксу Моша Артем, який захищав Україну від окупантів зі зброєю в руках.

19:18 У Києві очікуються грози та сильний вітер ▪️Завтра вдень, 12 травня, у Києві очікуються грози та пориви вітру 15-20 м/с (і рівень небезпеки, жовтий). ❕Фахівці рекомендують під час грози закривати вікна та не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері.

18:25 У Києві виник патріотичний мурал від Paint Hunters.

17:21 Посол Великобританії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс відвідала Ірпінь. "Я сьогодні була в Ірпені. Центр міста - це історія жахливих руйнувань, завданих Росією. Зруйновано будинки, школи, дитсадки, поліклініки та торгові центри. Я зустріла мешканців, які досі живуть у темних, холодних підвальних притулках", - написала Сіммонс.

16:37 Протягом дня кияни періодично чують вибухи, інформація про прильоти не надходила, повітряну тривогу не оголошували, в області, як і раніше, йде розмінування, ми вже показували як знешкоджують снаряди в області та наскільки сильним може бути звук.

16:08 Укрпошта безкоштовно роздаватиме хліб у звільнених населених пунктах Київської області. Таку допомогу вже отримали понад п'ять сотень людей.

15:23 Бензин та дизель буде! І ситуація покращуватиметься з кожним днем. Все більше і більше заправок щодня відкриватимуться та продаватимуть пальне, - брифінг заступника керівника Офісу Президента Ростислава Шурми.

15:22 Ворог не відмовився від намірів прокласти сухопутний коридор до Придністров'я і захопити Київ - Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов. Також окупанти можуть спробувати взяти під контроль території Одеської, Миколаївської та частково Запорізької областей.

13:36 У Києві судитимуть злочинну групу за привласнення понад 20 мільйонів гривень під виглядом торгівлі цінними паперами. Організував протиправну діяльність 38-річний киянин та залучив до схеми ще шістьох виконавців. Зловмисники використовували 7 вебресурсів, на яких пропонували громадянам інвестувати гроші у псевдоприбуткові проєкти.

12:40 Увага! Береги річки Почайна у Києві заміновані. Через небезпеку гуляти там поки що не можна, на місці встановили таблички "Прохід заборонено".

12:35 Частини Києва відключать гарячу воду на два тижні. У місті розпочинаються гідравлічні випробування тепломереж. Роботи вже розпочато на мережах у Голосіївському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах. Поетапно планують провести у всіх районах столиці.

12:23 У Київській області навчальний рік у школах завершується у різний термін. Проте всі 602 заклади загальної середньої освіти області завершать навчання у період з 27 травня до 17 липня. Також випускників 4, 9 та 11 класів звільнено від державної підсумкової атестації. Абітурієнти для вступу у вищі освіти замість ЗНО складатимуть Національний мультипредметний тест, який проходитиме у формі комп'ютерного тестування.

11:27 Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону висловив думку, що поки що рано скасовувати комендантську годину в будь-якому регіоні в Україні, зокрема й у Києві. Він вважає, що такий захід повністю себе виправдав і допомагає запобігати проникненню диверсантів.

11:08 В Ірпені російський снаряд зруйнував будинок пенсіонерки, в якому вона жила 40 років. Наразі 72-річна жінка змушена жити у невеликому вагончику.

10:20 У столиці до 15 травня тривають продовольчі сільськогосподарські ярмарки.

09:50 В Ірпіні збудують близько тисячі квартир для мешканців громади, які втратили житло внаслідок російської агресії.

09:36 У Києві роботу громадського транспорту забезпечують понад 5000 фахівців. Киян закликають за можливості не пересуватися приватним автотранспортом, а користуватися громадським. Це потрібно, аби в умовах браку палива першочергово забезпечити потреби армії. Питання повернення електронної оплати за проїзд на найближчому засіданні розгляне Київрада.

09:18 Макрон може відвідати Київ, але для цього не склалися необхідні умови — МЗС Франції. Про які умови мова у французькому дипломатичному відомстві не повідомили.

00:58 Радник голови Офісу президента Олексій Арестович оцінив можливість нового наступу російських військ на Київ.

"Потрібно розрізняти плани та можливості їх реалізації. Вони, звичайно, такі речі обговорюють, ми про це знаємо. Але реально немає жодної можливості. Якщо вони накопичені кілька тисяч кинуть під Київ – це буде абсолютно марним самогубством", - зазначив Арестович.

Раніше монумент "Батьківщина-мати" у Києві підсвітили кольорами українського прапора. Акція пройшла в рамках Дня пам'яті та примирення та напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вас також можуть зацікавити новини: