Крим переформатують в острів, поділився генерал / фото УНІАН, Євген Кравс

З військової точки зору зараз йде переформатування захопленого Російською Федерацією півострова Крим в острів.

Звільнивши правий берег Дніпра на Херсонському напрямку, наші артилеристи отримали можливість з вищого правого берега Дніпра завдавати удари аж до перешийка на Крим, розповів колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі "FreeДом".

"...ми отримали можливість здійснювати вогневе ураження супротивника на логістичних шляхах, які йдуть з Криму... до південної частини його угруповання... з іншого боку, ми не забуваємо, що унаслідок дії на Кримському мосту..., його продуктивність у переміщенні логістично всього необхідного в рази зменшилася", - сказав він.

Військовий експерт підкреслив, що це важливо.

"І ось цей процес, що відбувається навколо Криму у військовому сенсі, зараз фахівці... назвали переформатуванням Кримського півострова з військової точки зору в острів...", - додав Романенко.

Ситуація на півдні України під час війни з Росією - це варто знати

9 листопада глава Міноборони РФ Сергій Шойгу наказав вивести окупантів з правобережжя Херсонської області на лівобережжя через дуже серйозні проблеми з постачанням.

Українські воїни в Херсонській області з 1 жовтня до 10 листопада звільнили понад 1 тис. квадратних кілометрів землі. Наші захисники вже 11 листопада зайшли в Херсон, який загарбники змогли взяти під контроль у перші дні повномасштабного вторгнення.

Крим окупований Росією з весни 2014 року. Окупацію півострова засудив майже весь світ. РФ спорудила міст через Керченську протоку, який з'єднав Керченський і Таманський півострови, і перетворила курортний Крим на військову базу.

Вранці 8 жовтня стало відомо, що на залізничній гілці Керченського мосту загорілися паливні цистерни залізничного складу, і були частково обвалені два автомобільні прольоти

Російські силовики стверджували, що Кримський міст пошкоджений унаслідок підриву вантажного авто. Президент РФ Володимир Путін назвав те, що трапилося, "терактом" і звинуватив у причетності до нього українські спецслужби.

Російська спецслужба звинуватили в організації вибуху на Керченському мосту керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. В ГУР назвали "нісенітницею" звинувачення з боку спецслужби РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: