Супротивники покарали російських мобілізованих, які не захотіли воювати в Луганській області, повідомив Сергій Гайдай / фото REUTERS

Вороги затримали російських мобілізованих, які відмовились воювати, й утримують їх на одному з підприємств Луганської області.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На одному з підприємств у Кремінній під вартою утримують "мобіків", які відмовились воювати. Як стало відомо з відкритих джерел, лише в одному 488-му мотострілковому полку близько 70% мобілізованих після прибуття на передові позиції відмовились воювати. Дехто втік, решту утримують під охороною та намагаються під психологічним тиском повернути у стрій та відправити їх в атаку", - зазначив Гайдай.

Відео дня

Також він повідомив, що окупанти знеструмлюють населені пункти Луганщини, щоб люди залишали свої домівки. Така практика спостерігається на півночі області.

Російська мобілізація - важливі новини

Президент РФ 21 вересня  Володимир Путін оголосив про мобілізацію військових, які перебувают в запасі.

Очільник Міноборони країни-агресора Сергій Шойгу сказав, що мобілізувати хочуть близько 300 тис. осіб. У росЗМІ з'явилася інформація, що мобілізувати насправді можуть понад 1 млн росіян. РФ почали масово покидати чоловіки.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України повідомили, що на тимчасово окуповану Росією територію Луганської області прибули мобілізовані окупанти.

19 жовтня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців на окупованих територіях і закликав їх не вступати в російську окупаційну армію.

Вас також можуть зацікавити новини: