Ситуація в Маріуполі катастрофічна / фото "Азов"

Маріуполь фактично повністю зруйнований російськими військами після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Хроніка війни в Маріуполі станом на 6 травня 2022 року:

21:38 З "Азовсталі" у Маріуполі евакуювали 50 цивільних — Верещук. Анонсованої евакуації з самого міста не відбулось: через обстріли "Азовсталі" колона затрималась і не встигла забрати мирних від "Порт Сіті".

Відео дня

20:39 Українцям від військових. Ми вдячні вам за підтримку і довіру! Разом до Перемоги!

19:04 Повідомляється, що 12 людей вийшли із заводу "Азовсталь". Людей привезли до фільтраційного табору Новоазовська.

18:14 У порту Маріуполя заблоковано шість іноземних судів. Про це під час брифінгу повідомив директор ДП Маріупольський морський торговельний порт Ігор Барський. Водночас Маріупольський судноремонтний завод практично знищено. Крім того, акваторія порту була замінована, щоб унеможливити прохід ворожих кораблів.

17:39 БЦ Шоколад (фото).

Яка обстановка зараз у Маріуполі: головні новини за 6 травня

16:24 У Маріуполі місцева мешканка збирає оркестр до 9 травня.

15:28 Окупанти підбили авто для евакуації цивільних з "Азовсталі": є загиблий та поранені.

12:24 У Маріуполі продовжують розбирати завали, готуючи місто до 9 травня.

У повідомленні йдеться, що переважно всю роботу роблять місцеві жителі, чоловіки дістають трупів, жінки прибирають дороги. За це окупанти оплачують роботу їжею.

11:54 Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко: "Українські піхотинці — наші мужні, незламні захисники та захисниці — боронять наш народ, несуть мир та спокій в кожну домівку та з кожним кроком наближають Україну до перемоги! Вітаємо з Днем піхоти! Слава героям!"

11:19 Маріуполь. Нова точка інтернету з'явилася у приміщенні лікарні №2 на 17 мікрорайоні – обласній лікарні інтенсивної терапії.

Окрім того, окупанти дозволили працювати лікарям на обслуговування маріупольців. Мед персонал та лікарі живуть прямо в лікарні, проходження лікування лише амбулаторно. Світлом лікарню постачають через генератори, воду – водовозами. Лікарів та медсестер не вистачає.

Петро Андрющенко

11:00 Запорожская ОВА сообщает, что сегодня с 10:00 до 14:00 будет открыт зеленый гуманитарный коридор для граждан, которым нужно проехать на временно оккупированные территории в районе с. Каменское. Командование Сил обороны Запорожского края просит следить за ситуацией безопасности, ведь в случае ее смены коридор будет закрыт.

10:10 "Азовсталь" утром 6 мая.

9:25 Майже 500 людей було врятовано з "Азовсталі" та Маріуполя завдяки посередництву ООН. Про це повідомив генеральний секретар Антоніу Гутерреш. Вдячні за порятунок наших людей. Сподіваємося на розширення місії та збільшення масштабів евакуації. Адже в Маріуполі залишаються десятки тисяч мирних людей. Всі вони живуть в складних умовах гуманітарної катастрофи. В місті тотальна нестача їжі, питної води та медикаментів. Тож евакуація має тривати.

9:08 Основні сили орків Росії зараз відведені на північ від Маріуполя. Як повідомив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, зараз місто містить кілька окупантських батальйонно-тактичних груп. Водночас Маріуполь продовжує терпіти постійні авіаційні та артилерійські удари

Яка обстановка зараз у Маріуполі: головні новини за 6 травня

06:30 Російські окупанти так званою фільтрацією перетворюють Маріуполь на концентраційний табір, тримаючи у полоні тисячі людей. В місті влаштовані блокпости, які не можна перетинати без перевірки. На вулиці не можна перебувати зараз, якщо немає одразу двох паперів: один — про проходження фільтрації, інший — дозвіл на знаходження на вулиці. 

05:00 Депортуючи маріупольців, Росія вирішує власні економічні проблеми. Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко. Понад 40 тисяч осіб вивезли по економічно депресивних регіонах.

01:20 Президент України Володимир Зеленський наголошує, що обстріли "Азовсталі" не припиняються, але звідти потрібно вивезти цивільних. Украъна очікує дієвого режиму "тиші".

00:00 Сьогодні, 6 травня, має відбутися евакуація з Маріуполя. Збір біля ТРЦ "Порт Сіті" о 12:00.

Як повідомляли ЗМІ, 4 травня російські окупанти прорвалися на територію заводу "Азовсталь" у Маріуполі, де перебувають українські військові та мирні громадяни. 

Вас також можуть зацікавити новини: