Окупанти знищують Маріуполь / фото REUTERS

Маріуполь із самого початку повномасштабного російського вторгнення перебуває під прицілом РФ.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Маріуполі Донецької області в суботу, 7 травня 2022:

19:51 Міжнародна організація "Save the Children" спрямує 72 млн грн на підтримку маріупольських сімей через центри "Я – Маріуполь". Кошти направлять на придбання продуктових та гігієнічних наборів, а також організаціну підтримку. Сьогодні підписано відповідну угоду. "У наших планах розширити мережу центрів "Я – Маріуполь". Відкрити у тих містах, де найбільше маріупольців. Таким чином, не люди йдуть по допомогу, а допомога йде до людей. Важливо, що на цьому шляху нам допомагають міжнародні партнери. Дякую Save the Children за значущу підтримку маріупольців", – підкреслив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Відео дня

19:17 Наказ Президента виконано: всіх жінок, дітей та людей похилого віку з Азовсталі було евакуйовано — віце-прем'єр України Ірина Верещук

19:04 Вчора під час передачі громадянських для евакуації з "Азовсталі" загинули троє українських бійців, ще шестеро зазнали поранень.

17:27 Орки встановлюють свою -пропаганду в Маріуполі.

16:44 Допис від "Азова" в Маріуполі. "Увага! З деяких інтернет джерел поширюється інформація, що захисники Маріуполя вийшли до російських військових із білим прапором. Насправді ж для реалізації плану евакуації цивільних використовуються білі прапори обома групами", - йдеться у повідомленні. "Так і цього разу для евакуації громадян із території заводу "Азовсталь" обидві групи використовували такі прапори". Хочемо зауважити, що ця процедура проводиться вже вчетверте", - зазначили в "Азові".

15:31 Листування в Маріуполі на дверях: пишуть дати смерті тих, хто живе Місцеві жителі пишуть приблизні дати смерті людей та дату, коли було виявлено тіло, повідомляє заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Російські військові не дають дозвіл на поховання загиблих, що залишилися в будинках.

15:13 Маріуполь. Окупаційна влада офіційна роз'яснила маріупольцям порядок отримання дозволу на пересування, в т.ч. у межах окупованої частини Донецької області: - спочатку потрібно пройти перевірку (фільтрацію) в одному з райвідділів МВС у Мангуші, Новоазовську чи Микільському або у пунктах пропуску Мангуш чи Безіменне.  - після перевірки з довідкою звернутися до комендатури Маріуполя та отримати перепустку на пересування в межах Донецької області. Три документи, які мають отримати маріупольці для натяку на вільне пересування. Довідка про фільтрацію, перепустку для пересування вулицями міста та перепустку на пересування за межі Маріуполя.

Петро Андрющенко

13:18 Захисники Маріуполя змусили весь світ зрозуміти, що таке справжня непохитність. Герої – не з кіно, а реальному житті. Вони потрібні Україні живими!

13:00 Під прикриттям евакуації з Азовсталі росіяни не закінчують свої нелюдські справи. Тільки за вчора з Маріуполя було депортовано 373 людини, які знаходяться у фільтраційному таборі в Безіменне. Цікавий факт - під час попередніх трьох днів, поки йшов штурм Азовсталі процес депортації фактично було призупинено.

12:28 Daily Mail склало напрямки штурму "Азовсталі" на своїй інфографіці. Згідно з картою, атаки йдуть із трьох напрямків - із промзони на півночі, зі шлакових відвалів на сході та з порту на півдні.

11:57 Офіцерів російської окупаційної армії знімають з бойових позицій для охорони так званого "параду" 9 травня у Маріуполі, повідомляє Головне управління розвідки.

11:09 Влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі, до процесу залучені впливові посередники, — Зеленський.

11:08 Ушакова, Гагарина (відео).

10:21 Вологодська 3 (фото).

02:59 Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін висловився щодо можливого параду в Маріуполі та можливі диверсії 8-9 травня.

"Символічні дати для РФ, як червоне для бика, доки весь цивілізований світ згадує жертв війни, Росія готується до танців на кістках у Маріуполі. 9 травня для Росії не день перемоги, а день великої ганьби", — зазначив він.

01:49  На Донеччині внаслідок учорашнього обстрілу загинув один мирний житель, ще трьох людей поранено. Встановити кількість жертв у Маріуполі досі неможливо.

00:32 Зеленський розповів, хто залучений для порятунку українських військових із "Азовсталі".

"Продовжуємо евакуаційну місію з Маріуполя, саме з "Азовсталі" за посередництва ООН і Міжнародного комітету Червоного хреста. Протягом дня наша команда організовувала порятунок для більш ніж 40 цивільних людей – жінок і дітей (раніше повідомлялося про 50 осіб - УНІАН). Сподіваємось, що незабаром вони зможуть прибути вже на безпечну територію після двох місяців під обстрілами, просто під землею – в укриттях", - сказав президент.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти продовжують штурмувати завод "Азовсталь", де перебувають українські військові та мирні жителі. Народний депутат і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що рашисти прорвалися на територію промислового об'єкта. За словами командира Маріупольського "Азова" Дениса Прокопенка, на "Азовсталі" тривають важкі, кровопролитні бої.

Вас також можуть зацікавити новини: