Михайло Подоляк висловився про ситуацію на Авдіївському напрямку / колаж з фото ua.depositphotos.com і УНІАН

Російські окупанти на Авдіївському напрямку активно намагаються атакувати, оскільки на захопленій частині Донецької області є багато посіпак РФ-бандитів, які хочуть, щоб ця частина Донбасу так і залишилася територією, на якій немає законів.

Таку думку щодо ситуації на Донбасі висловив радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк в ефірі УНІАН. "З точки зору того, що відбувається на Авдіївському напрямку, ..., це абсолютно політичне рішення. Вони тупо в лоб йдуть на цьому напрямку..., намагаючись вийти на адмінкордони Донецької області в рамках якоїсь політичної програми, політичної доцільності", - сказав він.

Радник голови ОП також пояснив, чому ворог обрав для активних дій саме Авдіївський напрямок. "Чому цей напрямок? На мій погляд, тому що кримінальні анклави Донецька - там найбільш мотивовані були люди, ну, бандити, які там довгий час жили, вони порахували, що це вже до кінця життя у них буде своя територія, де ніяких правил, ніяких законів не буде...", - заявив Подоляк.

За його словами, йдеться не про громадян України, це люди, звезені з Росії, починаючи з 2014 року (цього року проросійські бойовики захопили частину Донбасу).

"Вони (посіпаки РФ - Ред.) отримали таку вольницю, отримали... в своє управління кримінальний анклав, і вони намагаються зберегти за собою місце, недоторканне і неконтрольоване. Так, тобто там немає законів і відповідно вони борються за право жити на беззаконній території. І відповідно вони більш мотивовані, тому що всі інші частини російські набагато менш мотивовані, вони воюють виключно кількісно і так далі...", - додав радник.

Під російським ударом Авдіївка - новини, які варто знати

Російські загарбники вже давно намагаються наступати на різних напрямках на Донбасі, а в жовтні почали активно намагатися захопити Авдіївку і зазнають серйозних втрат.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) поділилися 22 жовтня, що, імовірно, українські воїни відбили черговий посилений наступ ворога на Авдіївку. За відомостями аналітиків, ворог ціною значних втрат міг трохи просунутися біля міста.

Спікер Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун говорив, що росіяни намагаються захопити Авдіївку, щоб отримати хоч якусь знакову "перемогу".

Вас також можуть зацікавити новини: