Офіцер СБУ запропонував жорстко карати тих, хто не хоче воювати / колаж з фото УНІАН

В Україні триває мобілізація 2024, і людей, які кажуть, що не хочуть воювати, потрібно жорстко карати.

Генерал-майор запасу Служби безпеки України, екс-заступник очільника спецслужби Віктор Ягун в ефірі "Еспресо" заявив, що за те, щоб ухилянтів позбавляти громадянства. "Я б взагалі позбавляв громадянства тих людей, які кажуть, що не хочуть воювати. Не хочеш виконувати свої обов'язки, то які можуть бути у тебе права", - сказав він.

На думку офіцера СБУ, "мобілізація має бути тотальною, або тотальною має бути перевірка, хто і де перебуває". "Якщо людина не пройшла військово-лікарську комісію і не надала документи, що вона працює на оборону, не на економіку, все решта - відмовки", - вважає Ягун.

Відео дня

Триває мобілізація в Україні - на сьогодні про це варто знати

Під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки 4 січня вперше обговорили урядовий проект закону, яким передбачено посилення мобілізації в нашій державі. Якщо поданий Кабміном документ буде ухвалено без внесення змін, то новий закон про мобілізацію 2024 передбачатиме, що вік мобілізації знизиться з 27 до 25 років.

За відомостями ЗМІ, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний говорив на засіданні, що йому потрібні люди, й на кожного призваного буде по 80 днів навчання. 

Мобілізацію в Україні активно коментують. Зокрема, ветеран російсько-української війни, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий попереджав, що у разі провалу мобілізаційних заходів наша держава може зникнути.

Вас також можуть зацікавити новини: