Терористи катують українських громадян / фото з ресурсу бойовиків

Прокуратура Луганської області встановила близько 600 людей, потерпілих від катувань підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

Про це розповів прокурор області Олексій Ляшенко, передає "Радіо Свобода". За його словами, ці дані внесені у реєстр потерпілих осіб від злочинів, вчинених в умовах збройної агресії Росії проти України.

Він зазначив, що наразі відомство розглядає більше ніж шість тисяч кримінальних правопорушень, вчинених незаконними збройними формуваннями.

Відео дня

Читайте такожСили ООС ювелірно знищили позиції російських окупантів: яскраве відео

"Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво більш ніж 6 тисячами кримінальних проваджень щодо правопорушень, вчинених незаконними збройними формуваннями, які перебувають під контролем окупаційної адміністрації Росії. З метою систематизації та акумуляції даних про потерпілих від злочинів фізичних і юридичних осіб, в прокуратурі запроваджений відповідний реєстр", - розповів прокурор Луганщини.

Також, за його даними, наразі до реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про понад 4 тисячі 200 потерпілих внаслідок кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройною агресією Росії проти України.

Як повідомляв УНІАН, жертвами конфлікту на Донбасі серед населення з початку року, за даними ООН, стали 44 людини.