На думку Жданова, Пригожин хотів налякати Путіна, а не влаштовувати бійню / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував спробу військового перевороту в Росії під проводом ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

"Я думаю, ніхто не дозволить Пригожину вивезти до Білорусі 1700 одиниць техніки. Ви просто вдумайтеся, скільки зброї він зняв з фронту на тлі українського контрнаступу, тобто нам стане легше воювати, позиції окупантів ослабилися. А російський спецназ зараз буде приїзжати у польові табори "вагнерівців" і відбирати зброю. Путін і російська імперія не пробачають такого - вони будуть мститися і страшно мститися", - сказав Жданов.

Полковник ЗСУ вважає, що Білорусь не найкраща країна для Пригожина в плані політичного притулку.

"У Пригожина вже була ситуація пан або пропав. Ті, хто керував спектаклем, приготували йому роль "пропав". Йому не дозволили зайти в Москву, роль міністра оборони - це взагалі не рівень Пригожина. Судячи з того, як він швидко зупинив свої колони, то він заздалегідь знав про сценарій подій. Його завданням було не влаштувати криваву бійню, а просто налякати Путіна, щоб у того памперси наповнилися. Потрібно було розбити путінський моноліт кадрового складу і Пригожин це зробив", - додав Жданов.

Бунт Пригожина 23-24 червня 2023 року

У ніч на 24 червня глава "вагнерівців" Євген Пригожин спробував організувати похід на Москву, щоб повалити міністра оборони Сергія Шойгу, з яким вони давно конфліктують.

Втім, Пригожин не дійшов до Москви, а зупинився в 200 кілометрах від столиці РФ. Ватажок ПВК пішов на переговори з Лукашенком, який на прохання Путіна, взяв на себе роль посередника в конфлікті. В результаті Пригожин втік до Білорусі, отримавши гарантію безпеки для свого життя.

Вас також можуть зацікавити новини: