Путін не зможе утримати владу в РФ, впевнений Жданов / фото REUTERS

Влаштувавши заколот, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин домігся поставлених цілей і делегітимізував президента РФ Володимира Путіна.

"Йому пообіцяли зняти з посад Шойгу і Герасимова. Я не здивуюся, що Пригожин претендуватиме на посаду міністра оборони РФ", - заявив військовий експерт Олег Жданов.

Що стосується Путіна, то, за словами експерта, заколот Пригожина продемонстрував, що диктатор сьогодні не контролює ситуацію в Росії:

Відео дня

"Подальше перебування Путіна у владі - це питання найближчого максимум місяця. При такому розкладі, коли можна силовим шляхом натиснути на Путіна...".

Також Жданов допустив, що Пригожин може повторити похід на Москву, якщо його вимоги у результаті не виконають.

"У будь-якому випадку для нас це зіграє позитивну роль. Тим більше зміна керівництва Генштабу і Міністерства оборони РФ деморалізує їхні війська, чим ми повинні скористатися", - підсумував експерт.

Пригожина вб'ють - прогноз екс-співробітника КДБ

Екс-співробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов впевнений, що Пригожина вб'ють до кінця 2023 року, оскільки переляканий Путін не пробачить вождю зеків такого приниження.

Він також допустив, що у Пригожина може бути якийсь компромат на Путіна:

"Можливо, вони разом спали, можливо, з хлопчиками спали, а у Пригожина є ці відео, якими він погрожує Путіну. Є у нього якийсь страшний компромат".