Подоляк: росіяни хочуть відсікти частину України, їхнє ключове завдання - прибрати вище керівництво країни / фото УНІАН

Ключовий намір Росії - це прибрати вище керівництво країни, створити максимальну паніку, та спробувати встановити свою, маріонеткову владу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк під час брифінгу.

Він наголошує, що росіяни хочуть відсікти частину України.

Відео дня

"Ідуть запеклі бої на Сході - це зрозуміло. Ідуть запеклі бої: Суми, Харків, біля Харкова і на Півдні України, Херсонська область і Одеська область. Тактика росіян повністю вже зрозуміла: вони хочуть відсікти частину країни. І там вони входять масштабними колонами", - зазначив Подоляк.

Він додав, що Збройні сили України працюють там "достатньо ефективно і наносять великі втрати... росіянам".

"Що стосується точкових закидів вертольотами чи десантування з вертольотів, чи з кораблів, то ми маємо спробу дестабілізувати ситуацію в ряду великих міст. Це Харків, перше за все, і Київ. І ключове завдання, як я розумію, росіян, вже зараз це зрозуміло, - це прибрати вище керівництво країни, створити максимальну паніку. Після цього завести сюди якесь... Тобто, обезголовити все керівництво, щоб не було легітимної влади. Після цього спробувати завести когось зі своїх, маріонеткових, і прийняти якийсь пакт про двосторонні відносини з Російської Федерацією чи таке інше", - заявив Подоляк.