З'явилася мапа "блокади" портів України на час навчань РФ у Чорному морі / фото МО РФ

Росія майже на тиждень перекриє райони Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань.  

Про це в Facebook повідомив головний редактор BlackSeaNews, керівник проекту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко. 

"Ось так виглядають заявлені РФ перекриття районів Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань. … Ніяких коридорів для проходу торговельних суден не передбачено. Такого за останні 8 років не було", - написав він, опублікувавши відповідну мапу. 

Відео дня

Читайте такожУ Чорному морі неподалік Одеси помітили російський розвідувальний корабель

Навчання триватимуть з 13 по 19 лютого. Як показано на мапі, Чорне море в північно-західній частині перекривається до межі територіального моря України (12 миль, морський кордон), в Азовському - від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

Мапа "блокади" портів України на час навчань РФ у Чорному морі / фото Andrii Klymenko в Facebook

Раніше в Чорному морі недалеко від Одеси зафіксували пересування російського розвідувального корабля "Іван Хурс".

Наприкінці січня Російська Федерація оголосила про завершення військових навчань в акваторії Чорного моря. Більш як 20 бойових кораблів різного класу Чорноморського флоту повернулися в пункти постійного базування Кримської та Новоросійської військово-морських баз. 

Одночасно з перекриттям Чорного моря 13-19 лютого триватимуть спільні навчання Білорусі та РФ. 

НАТО розглядають можливість збільшення своєї військової присутності в країнах Балтії та Польщі на випадок, якщо Росія залишить свої війська в Білорусі після завершення запланованих військових навчань.

Раніше приватна американська компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки російських військових маневрів поблизу українсько-білоруського кордону. Знімки були зроблені напередодні оголошених Росією і Білоруссю спільних навчань.

Вас також можуть зацікавити новини: