Супротивник обстріляв з артилерії село Веселянка, є травмовані та руйнування / фото t.me/UA_National_Police

Російські окупанти обстріляли село Веселянка на Запоріжжі, внаслідок чого були пошкоджені кілька десятків будинків, серед мирних мешканців є травмовані.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Національної поліції України.

Зазначається, що 26 березня російські війська здійснили артобстріл з ворожої техніки по домівках мирного населення села Веселянка Запорізького району.

Відео дня

"Внаслідок обстрілу пошкоджено лінії електропередач, вражено кілька десятків приватних будинків. В результаті - частина з них непридатні для життя та знаходяться в аварійному стані, інші - мають пошкодження різного ступеню", - мовиться у дописі.

Крім того, внаслідок обстрілу є травмовані громадяни.

"Ворожому нападу піддалися також інші об'єкти інфраструктури, більшість з яких повністю зруйновані", - йдеться у повідомленні.

Ворог обстріляв з артилерії село Веселянка, є травмовані та руйнування / фото t.me/UA_National_Police

За усіма фактами воєнних злочинів слідчі розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

Нагадаємо, війська Російської Федерації вдерлися в Україну рано-вранці 24 лютого.

Супротивник спершу скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ, а також міста, які знаходяться поруч - Гостомель, Бучу та Ірпінь. 

26 березня стало відомо, що ворог обстріляв місто Боярка, були пошкоджені приватні будинки, багатоповерхівка, гаражі та інша нерухомість. За попередніми відомостями, поранені чотири мирних жителі, зокрема, одна дитина.

Вас також можуть зацікавити новини: