Пригожин прокоментував скандальні інтерв'ю екс-"вагнерівців" / фото t.me/ostorozhno_novosti

Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин "вибухнув" гнівною реакцією на свідчення зеків-найманців про звірства та масові вбивства в Україні за його наказом. 

Реакція Пригожина з'явилася у Телеграм-каналі його прес-служби. Екс-"вагнерівців" Азамата Улдарова та Олексія Савічева, які дали сенсаційне інтерв'ю про воєнні злочини "Вагнера" ресурсу Gulagu.net, Пригожин назвав "опущеними" людьми у важкому сп'янінні.

За його словами, колишні найманці нібито наговорили "купу параноїдальної нісенітниці".

Відео дня

Жодне із тверджень не має нічого спільного з реальністю. Абсолютно повна нісенітниця і тотальна вигадка. Ці люди то дзвонять до ПВК "Вагнер", плачуть та вибачаються, то знову дають свідчення фальсифіковані", - заявив Пригожин.

За його словами, ухвалено кілька рішень, що "раз і назавжди поставити жирну крапку в цій і подібній історіях":

  1. "Ліга захисту інтересів ветеранів локальних воїн та військових конфліктів" подала заяву на порушення кримінальних справ за ст. 207.3 КК РФ щодо Улдарова та Савічева;
  2. ця ж "ліга" подала заяву проти журналіста Володимира Осєчкіна за "шантаж";
  3. все та ж "ліга" подала заяву щодо групи осіб, до яких можуть входити співробітники Федеральної служби виконання покарань РФ, які "збирають компрометуючі матеріали на осіб, які відбувають покарання, з подальшим використанням цього компромату для примушення цих осіб до протиправних дій".

"Ми зіткнулися з наступною ситуацією: Улдаров, відбуваючи покарання, був опущений "зґвалтований групою осіб", відеофіксація тикання статевими органами йому в обличчя була викладена Gulagu.net. Улдаров ретельно приховував цей факт, що є грубим порушенням тюремної етики і за тюремними поняттями карається смертю. Савічев, за отриманою від нього інформацією, був зґвалтований у в'язниці "Білий лебідь", приховував цей факт, що також, за тюремними поняттями, карається смертю. Вони обдурили своїх сусідів по камері, оскільки на зоні продовжували жити мужиками. Іноземний агент, ворог Російської Федерації Осєчкін використовував отримані дані для дискредитації ПВК "Вагнер". Ми вважаємо своїм обов'язком припинити такі можливості, оскільки з Осечкіним явно співпрацювали або представники кримінальної спільноти, або співробітники ФСВП, або й ті та інші", - заявив Пригожин.

У підсумку Пригожин роздумує, чому нібито "опустили" Улдарова та Савічева. На його думку, повинна була бути якась причина. 

"Недарма більшість населення Росії завжди жила за поняттями, тому що п*дераст завжди залишається п*дерастом. Пед*раст - це стан, який не можна змінити. І те, що ми спостерігаємо в змінах показань кожні п'ять хвилин і називається "п*дерастична поведінка", - заявив Пригожин.

Інтерв'ю з зізнаннями вагнерівців у вбивствах

Російський правозахисний проект gulagu.net опублікував інтерв'ю з двома "вагнерівцями", які під запис зізналися у скоєнні численних воєнних злочинів в Україні.

Так, 42-річний Алзамат Улдаров донедавна був командиром одного з підрозділів "Групи Вагнера".  Він зізнався у вбивстві кількох сотень цивільних у підвалі дев'ятиповерхівки в Бахмуті. Серед дорослих там були десятки дітей.  

Інший "вагнерівець" Олексій Савічев зізнався, що особисто підривав ями з російськими дезертирами і українськими полоненими. За його словами, ніхто не кричав, але в ямі точно були живі люди.

Згодом Улдаров відмовився від своїх слів, а потім заявив, що на нього оголосили "полювання".

Вас також можуть зацікавити новини: