Вбивав дітей в Україні "вагнерівець" різко відхрестився від своїх свідчень / скріншот

Один з найманців ПВК "Вагнера", який зізнався у вбивствах мирних українців, у тому числі дітей, Азамат Улдаров різко відмовився від своїх слів. Він звинуватив журналіста Володимира Осєчкіна в шантажі.

Після резонансного розслідування та щирого визнання військових злочинців на камеру, Улдаров раптово дав ексклюзивний коментар журналістам видання "РІА ФАН", яке контролюється главою ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. До речі, це так зване ЗМІ потрапило під санкції Європейського Союзу.

Тепер найманець стверджує, що говорив своє зізнання під диктовку після погроз та шантажу з боку Осєчкіна. При цьому нібито журналіст обіцяв не оприлюднювати відео, на якому Улдаров є "жертвою" дій сексуального характеру.

"Я не знаю яким чином він на мене вийшов, шантажем, що я раніше сидів. Шантажували, так. Він мені прислав при моїй дружині два ролика. Я кажу: "І що далі?". Він каже:"Ну, подумай добре". Ось так він мені сказав. У них є ці відео моїх катувань. І нехороші речі, ну ти зрозумів. Це називається Gulagu.net. Там морок, коротше. Побачиш - зрозумієш. Я єдине, що хочу, щоб війна закінчилася, і моя думка, Пригожин - ось такий мужик по-чесному скажу. І він нас тримає в серйозі. І те, що там було сказано, було сказано під диктовку. Як мені сказали, намалювали на аркуші. Під диктовку", - виправдовується вбивця.

Крім того, колишній зек став розхвалювати Пригожина, стверджуючи, що той врятував їх життя.

На виправдання військових злочинців відреагували представники Gulagu.net. У російській правозахисній організації запевнили, що звинувачення в шантажі фейк.

"Що стосується поширених прес-службою Пригожина фейків про нібито примус екс-командирів до дачі свідчень, то нам про їхні провокації було відомо все це ще вчора і в ніч з 17 на 18 квітня Улдаров і Савічев повідомили про погрози вбивством з боку Пригожина і його спільників і попередили, що можуть під загрозою вбивства озвучити будь-яку версію Пригожина. Всі записи ВІД та ДО спілкування з моменту знайомства й до публікації свідчень 17.04.23 зафіксовані, все спілкування відбувалося при аудіо і відеофіксації в присутності свідків і звичайно ні про яке шантажі або погрози мови бути не може в принципі. Поведінка Пригожина - типова для злочинців, які намагаються уникнути кримінальної відповідальності та побоюються викриттів", - зазначено в повідомленні.

Азамат Улдаров - зізнання екс-"вагнерівця"

Колишній "вагнерівець" Азамат Улдаров зізнався в вбивство близько 400 українців у підвалі багатоповерхівки в Бахмуті Донецької області. За його словами, серед убитих було близько 40 дітей.

Крім того, він зізнався в інших жорстоких вбивствах жінок і дітей. Найманець розповів, як вистрілив у голову маленькій дівчинці під час зачистки Соледара.

"Вона верещить, вона маленька дитина, знаєте? Їй п'ять-шість років, а я вистрілив, ти розумієш, контрольний. Я нікого не повинен був випустити, нікого. Була дана команда", - згадував Улдаров.

Вас також можуть зацікавити новини: