Члени місії ОБСЄ потрапили під обстріл бойовиків \ фото УНІАН

Біля населеного пункту Березівське, що на непідконтрольній території Луганської області, місія ОБСЄ потрапила в зону вибухів боєприпасів.

Читайте такожБойовики зі зброєю майже три години утримували спостерігачів ОБСЄ

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ. Зазначається, що 15 травня патруль місії у складі шести співробітників на двох автомобілях перебував на південно-західній околиці населеного пункту Березівське, що в 53 км на північний захід від Луганська.

Відео дня

Патруль проводив моніторинг дотримання локального режиму припинення вогню для сприяння проведенню ремонтних робіт на об’єкті водної інфраструктури в цьому районі, а також виконував оголошений політ безпілотного літального апарата (БПЛА) малого радіуса дії для уточнення повідомлень про пошкодження в цьому населеному пункті.

"О 13:36 під час приземлення БПЛА СММ малого радіуса дії, коли апарат перебував на висоті 5 м над землею, четверо членів патруля місії, які перебували поблизу автомобілів, побачили два вогневі невстановлені боєприпаси, які летіли в їхньому напрямку та вибухнули в повітрі. Невдовзі вони побачили та почули два вибухи, а також побачили дим на висоті орієнтовно 80–100 м над землею та на відстані приблизно 20 м на північний захід від свого місцезнаходження", - йдеться в повідомленні.

У звіті йдеться, що четверо членів, які знаходилися біля автомобілів, укрилися в них. Ще двоє співробітників місії перебували в автомобілях, однак чули вибухи.

Команда СММ негайно перемістилася на іншу позицію приблизно за 3 км на захід від південно-західної околиці Березівського та продовжила проводити моніторинг ситуації.