Російське командування регулярно звітує про знищення HIMARS / US Army

Вашингтону знову довелося спростовувати брехню російського міністерства оборони про нібито знищені РСЗВ HIMARS.

Про це пише Reuters.

"Нам відомо про ці останні твердження міністра (оборони - ред.) Шойгу, і вони знову явно помилкові", — представник Пентагону Тодд Брессейл.

У той же час він додав, що Україна використовують систему HIMARS "з вражаючою точністю" і ефективністю. 

"Українці використовують з вражаючою точністю і ефективністю кожну з високоточних ракетних систем, які США, наші союзники і партнери надали їм для захисту від жорстокого злочинного вторгнення Росії", - відповів Брессейл.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська зосередилися на захопленні Донбасу. Ворог в результаті штурмів має частковий успіх на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Водночас спроби просування противника напрямках Роти-Вершина, Володимирівка – Яковлівка, Клинове – Зайцеве та Покровське – Бахмут успішно відбиті. Окупанти з втратами відійшли назад.

Також ЗС РФ вели штурмові дії в напрямку Мінеральне - Авдіївка, успіху не мали, відійшли.

Наступи росіян на Краматорському та Харківському напрямках успішно відбиті.

В результаті точних ракетних ударів ЗСУ по складах окупантів в Херсонській області Росія почала перекидати на південь додаткові підрозділи і зараз зайняла оборонну позицію. 

За словами екс-заступника начальника Генштабу, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, РФ могла змінити план наступу на Україну, намагаючись захопити південні області.

Вас також можуть зацікавити новини: