Пілот Кузьмінов розповів, скільки пілотів РФ загинули на війні проти України / колаж УНІАН, скріншот

Російський пілот Максим Кузьмінов, що перегнав в Україну вертоліт Мі-8, розповів про загиблих знайомих і долю льотчиків-відмовників. Так, за його словами, на війні РФ проти України серед його знайомих загинуло 15-20 осіб.

Інтерв'ю з Кузьміновим опублікували на каналі Володимира Золкіна. Відповідаючи на питання журналіста про те, скільки за весь час війни загинуло його знайомих льотчиків, Кузьмінов сказав: "Достатньо... З моїх знайомих, може, 15-20 осіб. Прям яких я особисто знав, з якими перебував у якихось стосунках. Не просто так, один раз бачив".

Пілот також додав, що вертольотів і літаків у Росії "дуже багато". Йдеться про сотні одиниць. 

Відео дня

Кузьмінов зазначив, що забезпечення особового складу погане. За його словами, під час так званої "СВО" його зарплата становила 150 тис. рублів (близько 57 тисяч гривень, – УНІАН).

На запитання про те, чи є серед льотчиків відмовники, Кузьмінов сказав: "Є, звичайно. Про це не говорять просто нікому... Коли був заколот (Пригожина – УНІАН) і коли були накази летіти, були хлопці, які відмовилися летіти. І що ви думаєте? Через півгодини приїхала машина, їх в наручники і кудись відвезли". Він уточнив, що летіти відмовилися мінімум дві людини.

Російський пілот Кузьмінов перегнав в Україну Мі-8

23 серпня ЗМІ повідомили, що на території однієї з військових баз в Україні приземлився російський бойовий вертоліт Мі-8. Зазначалося, що борт пошкоджень не отримав і може експлуатуватися Збройними силами України.

Пізніше в ГУР заявили, що була проведена спецоперація, в ході якої російський пілот добровільно перегнав вертоліт. Глава розвідки Кирило Буданов назвав цю операцію однією з кращих. Він підкреслив, що незадовго до її реалізації сім'ю пілота непомітно вивезли з РФ. 

Українська розвідка також оприлюднила документальний фільм "Збиті льотчики Росії", в якому розповіла, як російський пілот Максим Кузьмінов перегнав в Україну вертоліт Мі-8. Спецоперація мала кодову назву "Синиця".

У фільмі Кузьмінов розкрив деталі операції, зазначивши, що вчинив так, оскільки виступає проти агресивної війни і не хоче бути причетним до військових злочинів.

Вас також можуть зацікавити новини: