Російські окупанти планують влаштувати вибухи на Різдво в Донецьку / фото ua.depositphotos.com

За даними двох джерел міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, наближених до бойовиків так званої "ДНР", існує висока ймовірність провокацій на окупованих територіях на Різдво. Зазначається, що декілька православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих росіянами територіях можуть бути заміновані та підірвані в час святкової ранкової служби 7 січня.

Як повідомили в InformNapalm, окупанти планують зняти пропагандистські сюжети для внутрішньої російської аудиторії, аби отримати інформаційний привід для оголошення нової хвилі мобілізації.

"Інформація була отримана 4 та 5 січня, але ми намагались зібрати додаткові дані. Вважаємо, що публічна заява Путіна щодо намірів оголосити "режим припинення вогню", яка з'явилась у другій половині дня, може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до вказаного терористичного акту в дусі вже звичних для РФ операцій "під чужим прапором", – наголосили в спільноті. 

Відео дня

Одне з джерел зазначило, що на місцях підриву храмів в сюжетах для пропаганди рашисти планують зняти уламки HIMARS, які привезуть з інших місць вибухів.

"У нас залишається дуже мало часу, щоб зібрати додаткові свідчення, тому ми оприлюднюємо ці неповні дані з надією, що задум рашистів буде зірваний внаслідок розголосу. Наразі ми не маємо даних про конкретні місця замінування, тому закликаємо всіх мирних мешканців окупованих територій утриматись від відвідування храмів, щоб не стати жертвою російської кривавої провокації. Святкуйте Різдво вдома з рідними і оминайте місця скупчення людей", – додали в InformNapalm.

Заяви РФ щодо "перемирʼя" на Різдво: що відомо

Російський диктатор Володимир Путін доручив міністру оборони РФ Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню на Різдво. Зазначається, що його доручено запровадити з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня "по всій лінії бойового зіткнення у зоні СВО". Пізніше Шойгу виконав наказ Путіна. 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов жорстко відповів Кремлю на заклики запровадити так званий "режим припинення вогню" на Різдво, як це нібито зробила Росія. Він наголосив, що оголошення російськими окупантами "режиму припинення вогню" – це брехня та лицемірство.

Водночас президент США Джо Байден, коментуючи оголошення Росією "перемирʼя", зазначив, що Путіну вірити не можна. Він додав, що той був готовий бомбити церкви 25 грудня та на Новий рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: