8 жовтня на Кримському мосту прогримів вибух / фото t.me/kazansky

Росія не зможе відповісти Україні за підрив Кримського мосту.

Такий прогноз зробив військовий експерт, полковник у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан у новому випуску програми "Балаканка" на каналі "Гроші".

"У них практично нічого не залишилося в обоймі, що б вони не використовували по Україні, – зазначив він. – У них нічим відповісти. Вони навіть не будуть цю тему розвивати... Ніякої відповіді не буде... Оптимальний варіант для них – знайти якийсь механізм піти з цієї теми".

Експерт упевнений, що ядерну зброю Росія точно застосовувати не буде.

"Розмови про застосування ядерної зброї вже були. Цей постріл вони вже теж використовували... Застосування ядерної зброї точно не буде. Ніхто не візьме на себе таку роль вбивці Російської Федерації і російської армії, оскільки будь-який рух росіян у бік застосування ядерної зброї спричинить нанесення превентивного удару, причому по центру прийняття рішень або по центрах виконання. Ця тема назавжди згасне разом з цими центрами".

Світан додав, що в Росії це прекрасно розуміють.

Підрив Кримського мосту: наслідки для Росії

У зв'язку із вибухом на Кримському мосту угруповання російських окупаційних сил на південному плацдармі в Україні залишається без постачання, заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

У британській розвідці також відзначили, що пошкодження Кримського моста явно матиме значний вплив на здатність Росії підтримувати свої війська на півдні України, а також сильно вдарять по Путіну.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що після підриву Кримського мосту Росія може завдати групового ракетного удару або здійснити чергову атаку іранськими дронами.