8 жовтня на Кримському мосту прогримів вибух / скріншот

Пошкодження Кримського моста у результаті вибуху 8 жовтня явно матиме значний вплив на здатність Росії підтримувати свої війська на півдні України.

Як говориться в новому огляді розвідувального співтовариства Міністерства оборони Великобританії, ця здатність і без того була обмеженою.

"Цей інцидент, ймовірно, сильно вдарить по Путіну. Він стався через кілька годин після його 70-річчя, він особисто фінансував і відкривав міст, а будівельним підрядником був його друг дитинства Аркадій Ротенберг", – наголошується в огляді.

Відео дня

У розвідці Британії додали, що залізничний переїзд через Кримський міст був відкритий для вантажних перевезень тільки в червні 2020 року, але він "зіграв ключову роль у переміщенні важкої військової техніки на південний фронт під час вторгнення" РФ в Україну.

Вибух на Кримському мосту 8 жовтня: що відомо

Вранці 8 жовтня в мережі з'явилася інформація, що на залізничній гілці Кримського мосту виникла сильна пожежа.

У РФ заявили, що на Кримському мосту після підриву вантажної машини загорівся залізничний потяг з паливом. В результаті вибух на Кримському мосту призвів до того, що загорілися сім паливних цистерн залізничного складу.

Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов заявив, що в результаті вибуху на Кримському мосту сталося обвалення двох прольотів автомобільного полотна гілки. У Кремлі при цьому повідомили, що президенту РФ Володимиру Путіну вже доповіли про вибух на Кримському мосту, він створив комісію.