Росія реагуватиме на посягання на Кримський міст / фото RoksolanaToday & Крим

Після інциденту з Кримським мостом Росія навряд чи наважиться на удар ядерною зброєю, оскільки отримала попередження Заходу. Але вона може завдати групового ракетного удару або здійснити чергову атаку іранськими дронами.

Про це заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

"Нам загрожували Апокаліпсисом за будь-які удари по Криму, але вже другий місяць на півострові "хлопки", а тепер ще й удар по Кримському мосту – і нічого. Напередодні удару по мосту якийсь невідомий безпілотник вдарив по стратегічному аеродрому в Курській області, і вже є інформація, що два літаки Ту-22М3 стали першими втратами серед стратегічних бомбардувальників у цій війні з боку РФ", - розповів Жданов.

Відео дня

Разом з тим, за словами експерта, у Росії зараз відповідей немає.

"Вона, звичайно, може завдати груповий ракетний удар, може бути і чергова атака іранськими дронами, але не більше. Піти в наступ на будь-якому напрямку фронту РФ не може, їй би хоча б утримати оборону. Залишається тільки ядерна зброя, але є попередження Заходу, що такий крок буде мати дуже важкі наслідки для економіки Росії", - сказав він.

На питання про те, чи можливі у відповідь на пошкодження Кримського моста удари по мостах через Дніпро, Жданов запропонував рашистам спробувати.

"Нехай спробують. Удари в Києві по мостах через Дніпро цілком можливі. Це - війна, це можливо. На відміну від російського ППО в Криму, наше ППО буде боротися. Адже немає ніяких відомостей, що в Криму була повітряна тривога, що спрацювало ППО. А Україна до подібних дій противника готується", - говорить Жданов.

Разом з тим, він упевнений, що також можливий російський удар і по центрах ухвалення рішення в Києві, але знову-таки питання в ефективності такого удару.

"Так, російські ракети можуть вилетіти, як і безпілотники, в тому числі з Білорусі, але питання – чи потраплять, чи долетять", - зазначив Жданов.

Обвал Кримського мосту: подробиці

Вранці 8 жовтня надійшла інформація про пожежу на мосту. РосЗМІ повідомили, що пошкоджена тільки ж/д гілка, але фото і відео з місця події показали обвал двох прольотів автомобільної частини.

У РФ передали про вибух вантажівки на мосту і загибель трьох людей в результаті події. А один з депутатів Держдуми назвав атаку на міст "оголошенням війни без правил".

Російським ЗМІ вже видали "методички" з правилами подачі інформації про Кримський міст. Так звані журналісти з РФ повинні писати, що він "пошкоджений, а не зруйнований".

За даними джерела УНІАН у правоохоронних органах, спецоперацію з підриву Кримського мосту організувала СБУ. Однак у Службі безпеки поки це не підтверджують.

Путін скликав урядову комісію через надзвичайну подію на мосту. А ВСУ тим часом задоволені, що окупанти позбулися чергової "транспортної артерії".

Вас також можуть зацікавити новини: