Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин перебуває "у печальному настрої". Річ у тім, що він побоюється спроб "розмити" його ПВК.

Як повідомляє проект "ВЧК-ОГПУ" з посиланням на інформоване джерело, "все йде до спроб косплеїти "Вагнер" і плодити ПВК".

"І ціль цього зовсім не створити боєздатні приватні армії, а зменшити вплив Пригожина, "розмити" "Вагнер" (який стане лише одним із десятка аналогічних ПВК), а також переманити з нього найбільш підготовлені кадри", - зазначило джерело.

За даними співрозмовника проекту, безпековики "Вагнера" вже інформують про те, що розірвання контракту для переходу в іншу ПВК розглядатиметься як зрада. Гіпотетично обговорювалося об'єднання "Вагнера" з "кадирівцями". Втім, такий варіант малоймовірний.

"Багато ветеранів не дуже люблять "кадирівців", "кадирівці" не дуже люблять колишніх карних злочинців. Але головне – стилі ведення війни такі різні, що це не можна поєднати. І "кадирівці" – це набір підрозділів, а "Вагнер" – армія. Коротше, немає навіть зачіпок, як це поєднати", - зазначило джерело.

"Вагнер" під загрозою: що відомо

Приватна армія Євгена Пригожина "Група Вагнера" вже втратила на війні в Україні близько 40 тисяч раніше завербованих в'язнів. Масове дезертирство ув'язнених з "Вагнера" почалося восени. При цьому багато хто втік з фронту в Росію, прихопивши з собою зброю.

Окрім цього, Пєсков допустив, що українські спецслужби можуть "зачистити" Пригожина. Прес-секретар Путіна згадав, що Україна вже нібито пов'язана з багатьма замахами, включаючи смерть дочки російського ідеолога "русского мира" Дар'ї Дугіної.

ПВК "Вагнера" зазнала таких втрат, які не може відновити, зазначив боєць Нацгвардії. Тому вони змінили тактику.

Вас також можуть зацікавити новини: