На Донбасі росіяни змінили тактику, поділився офіцер НГУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська приватна військова компанія "Вагнера" фактично розбита на багатьох ділянках напрямку Бахмут-Соледар, і тепер тактика супротивника змінилася.

ПВК "Вагнера" зазнала втрат, які відновити не можна, про це сказав офіцер батальйону "Свобода" Національної гвардії України Володимир Назаренко в ефірі телемарафону.

"Ми розуміємо, що приватна військова компанія "повара Путіна" (Євгена Пригожина - Ред.) фактично розбита, бо зазнала таких втрат, які не може відновити. У них зараз дефіцит штатних місць 73-80%, і вони вже не можуть набирати… Можна говорити, що на багатьох ділянках компанію найманців поміняли на регулярні частини, які складаються з новомобілізованих", - сказав він.

Відео дня

За його словами, противник не шкодував відправляти "вагнерівців" на убій знову і знову, не забирав поранених та вбитих.

"Навіть спостерігали ситуацію, що вони своїми "двохсотими" (ліквідованими - Ред.) укріплюють бліндажі..., щоб захиститися від куль і снарядів тощо", - пояснив Назаренко.

Він зазначив, що тактика окупантів на напрямку Бахмут-Соледар трохи змінилась, і так званих "вагнерівців" застосовують менше, бо українська армія знищила досить значну частину.

Ворог почав ще більше застосовувати бронетехніку, артилерію, як це було в Сєвєродонецьку, Рубіжному. Місто Бахмут постійно "утюжать" артилерією, постійно намагаються взяти під вогневий контроль дороги, але це в них не виходить.

Також, за словами Назаренка, спостерігається певний снарядний голод з боку противника, бо вони не можуть собі дозволити цілодобово вести обстріл.

"Їм легше відправити десяток своїх солдатів, ніж десяток снарядів, але мобілізовані не настільки дисципліновані, і вони не мають того страху загороджувальних загонів "Вагнера"...", - пояснив представник Нацгвардії.

Що стосується ситуації в Бахмуті, то, за словами Назаренка, ворог не зайшов в місто і навіть близько до нього не дійшов.

"Щодо Соледара, то це декілька квадратних кілометрів зруйнованих вулиць і це ті території, які вони контролюють. Нічого їм не допомагає, бо там немає де триматися, вони стоять, як мішені в тирі для нашої артилерії. Тому постійно кажемо, що нам потрібні безпілотники і західна артилерія", - сказав він.

Бої за Бахмут та Соледар - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, за даними розвідки Великої Британії, в Україні воює до 50 тис. бойовиків "Вагнера".

На Донбасі вже не один місяць тривають запеклі бої. Місто Бахмут стало справжньою фортецею українських воїнів. РФ зазнає величезних втрат - супротивники буквально йшли по тілах своїх посіпак.

Варто зазначити, що в Україні станом на 22 січня вже ліквідували 120 760 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: