Боєць "Шустрий" розказав про мотивацію окупантів зі "Шторм-Z" і "Шторм V" / Колаж УНІАН, фото УНІАН, фото Telegraf

Боєць, який пройшов школу "еліти" військ України (у 73-му морському центрі Сил спеціальних операцій), розказав про головну мотивацію окупантів з підрозділів "Шторм-Z" і "Шторм V".

З ними Павло Якімчук мав нагоду поспілкуватися за часів військових операцій, коли ворогів вдавалося взяти в полон. Переважно, йшлося про зеків, однак кожний мав різні мотиви та мету воювати проти України, пригадав він Telegraf

Частина з них хотіла отримати таким чином путінське помилування, для інших (переважно контрактників) - важливішими були гроші.

Відео дня

"Вони прийшли з якоїсь глухої провінції, грошей нема і воно прийшло тупо заробити грошей", - акцентував він. 

І лише одиниці з них висловлювали "патріотичні" погляди, стверджуючи, що воюють проти "нацистів". "Знову ж таки, їх був мізер", - додав Якімчук.

Наразі військовий тимчасово не на полі бою: він брав участь у звільнення Херсона, де отримав важке поранення, яке ледь не закінчилося ампутацією ноги. Однак пережиті емоції неможливо передати словами: "Люди вішались на шию, люди закидували машини квітами", - сказав "Шустрий" 

Наразі він відновлюється та мріє знову стати до лав військ України. За словами Павла, він був першим, хто підняв український прапор на контрнаступі ЗСУ (йдеться про звільнення села Калинівське у листопаді 2022 року). "На телефонну вишку висотою в 9 поверхів без страховки заліз", - пригадує яскравий фронтовий момент захисник.

Якімчук попередив - армія РФ небезпечна і вже не така "тупа"

В інтерв'ю ЗМІ військовий також попередив: може виявитися, що окупанти не такі "тупі", як кажуть у марафоні. Це мільйонне стадо мавп з автоматами, за будь-яких варіантів, уже небезпечне, сказав "Шустрий".

Якщо у перші дні війни з ворогів ще можна було таким чином глузувати, то зараз вони вже "наскілені", до того ж, переважають чисельністю. "Навіть якби вони були такі тупі, як про них кажуть у телемарафоні, вони все одно дуже небезпечні, тому що їх багато", - підкреслив він. 

Вас також можуть зацікавити новини: