Залужний показав ролик звільнення Київщини / facebook.com/usofcom

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний потужним відео згадав про річницю звільнення Київської області від російських загарбників.

Ролик з'явився у Telegram-каналі генерала Залужного. На кадрах видно фрагменти того, що "русский мир" приніс у Мощун, Ірпінь, Бородянку, Димер, Іванків та інші населені пункти Київщини.

Однак 2 квітня українські воїни звільнили Київщину від окупантів. Ролик закінчується зворушливими митями зустрічі воїнів з українцями, які кілька тижнів жили під щільним вогнем та окупацією.

"Річниця визволення Київської області від російських окупантів. Продовжуємо боротьбу за незалежність нашої Батьківщини. Слава всім, хто захищає Україну", - прокоментував Залужний.

Окупація Київської області – що відомо

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в України, атакувавши з кількох боків. В тому числі окупанти пішли в наступ на Київ. Наприкінці лютого російські військові зайшли в чималу частину населених пунктів Київської області, зокрема, до Бучанського району. Місцеві жителі провели в окупації більше місяця, поки Київщину повністю не звільнили 2 квітня 2022 року.

Однак у березні ЗСУ пішли у контрнаступ та 2 квітня 2022 року повністю звільнили Київську область і рашистської навали. Після видворення окупантів світ побачив на Київщині жахливу картину: масові поховання, сліди тортур, руйнування та розкрадання.

Вас також можуть зацікавити новини: