Путін все більше стає схожий на Гітлера / фото REUTERS

Інформація західних ЗМІ про те, що російський диктатор Путін особисто керує війною проти України - дуже хороший знак для нас.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН.

Він нагадав, що російською "спецоперацією" керують не військові, а політики.

Відео дня

"До речі, для нас це дуже добре. Чим більше політики заглиблюються в подробиці війни, тим швидше ця війна буде приречена на поразку. Тому нехай [Путін] командує. Можна навіть провести історичну аналогію. У березні-квітні 1945 року Гітлер робив те ж саме. Щотижня він міняв фельдмаршалів, намагаючись тим самим досягти корінного перелому ходу війни на східному і Західному фронтах", - говорить Жданов.

Експерт також оцінив перспективи нового наступу росіян на північ України, в тому числі Київ. Він стверджує, що такої загрози немає, попри обстріли прикордонних районів з території РФ.

"Це розвідка боєм. І це спроба унеможливити для нас перекидання військ за цими напрямками на Донбас. Такими діями вони фактично намагаються розтягнути наші Збройні сили вздовж усього кордону", - зазначає він.

На думку Жданова, російські окупанти вчаться воювати й зрозуміли, що краще тиснути на одному напрямку, а в разі успіху - розвивати його далі.

"Тому, думаю, все, що буде додатково відмобілізовано в Росії та сформовано в якості резерву, буде кидатися на Донбас", - прогнозує Жданов.

Щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ він каже, що залежатиме все від обсягів і темпів поставок західного озброєння.

"Ми дуже швидко вчимося, так що з цим проблем не буде. Людей у нас достатньо, щоб навчити. Тобто чим швидше західні партнери нам надішлють техніку і озброєння, тим швидше ми сформуємо ударне наступальне угруповання. Думаю, що можна говорити десь про кінець червня-липень", - резюмував експерт.

Раніше британська газета The Guardian писала, що Путін став настільки особисто залучений у війну в Україні, що, згідно з західними військовими джерелами, приймає оперативні і тактичні рішення "на рівні полковника або бригадного генерала".