Україна запросила у США ракети ATACMS / скріншот

Якби у Збройних сил України сьогодні були ракети ATACMS з дальністю польоту до 300 кілометрів, то вони могли б бити по окупованому Росією Севастополю з Одеси.

Колишній командувач Сухопутними військами США у Європі, військовий експерт генерал Бен Ходжес вважає, що заходу пора переглянути заборону на постачання Україні ракет ATACMS. Таку думку він висловив у випуску New Debate.

"Чому це важливо? Та тому, що значна частина ракет, якими бомбили Україну, запускалася з Криму. Як тільки ЗСУ наблизяться на достатню відстань до російських баз, звідки запускаються ракети "Іскандер", скоротиться і кількість жертв", – заявив він.

Ракети ATACMS для України

Раніше повідомлялося, що США не дають Збройним силам України ракети ATACMS до пускових установок HIMARS, зокрема, через розбіжності з приводу нанесення ударів по цілях у тимчасово окупованому Криму. Офіційні особи США стверджували, що Україні нібито вистачає й інших снарядів.

Наприклад, відповідаючи на питання, чому Вашингтон не дає ЗСУ ракети ATACMS, Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати постачають Україні озброєння, яке "дуже, дуже ефективно" на полі бою.

Тим часом Україна зробила запит на передачу ракет ATACMS з умовою, що погоджуватиме з Вашингтоном всі удари по ворогу.